×

Türkiye’den 3 Üniversite Kütüphanesi Covid-19 Kaynak Paylaşım Hizmetinde sıralamaya girdi

IFLA Kaynak Paylaşımı Daimi Komitesi (DDRSC) tarafından hayata geçirilen RSCVD (Covid-19 süresince kaynak paylaşımı) girişiminde en çok yayın sağlayan 10 kütüphane listesinde Türkiye’den 3 Üniversite kütüphanesinin yer aldı. Bunlar, MEF Üniversitesi Kütüphanesi, Bahçeşehir Üniversitesi Kütüphanesi, Özyeğin Üniversitesi Kütüphanesi olarak açıklandı.

Konuyla ilgili IFLA Kaynak Paylaşımı Daimi Komitesi Sekreteri ve MEF Kütüphane Müdürü Ertuğrul Çimen şu açıklamayı yaptı: “IFLA DDRS “COVID-19 Süresince Kaynak Paylaşımı (kısaltma: RSCVD) Girişimi” aradan geçen 3 ay boyunca küresel düzeyde yoğun ilgi ve taleple karşılanmıştır. Bu süre içinde RSCVD girişimi üzerinden toplam 5.442 adet (4.107 adet makale, 1.335 adet kitap) talep edilmiş ve bu taleplerin 2.774 adedi (%51) talep sahiplerine ulaştırılmıştır. Mesleğimizin en büyük organizasyonu olan IFLA web sayfasından (https://www.ifla.org/node/93216) 24.07.2020 Cuma günü yapılan duyuruda görüleceği gibi en çok yayın sağlayan 10 kurum listesinde 3 Türk üniversite kütüphanesi yer almış ve ilk iki sıra yine Türk üniversite kütüphaneleri tarafından paylaşılmıştır.

Türk kütüphaneciliğinin adının uluslararası camiada duyurulması bakımından son derece önemli olan bu başarının elde edilmesinde katkıları olan kurumlarımız başta olmak üzere RSCVD girişimine destek veren tüm Türk üniversite kütüphanelerinin yöneticilerine ve gönüllü kütüphanecilere teşekkür ederim.” dedi.