×

Medeniyet Bilgi Topluluğu E-Bülteni Yayınlandı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Medeniyet Bilgi Topluluğu’nun dijital olarak hazırlamış olduğu e-bülten Haziran 2. Sayısı yayımlandı. Bölüm hakkında haberleri ve Topluluk faaliyetlerini içeren yeni bültenlerin önümüzdeki yıllarda 6 ay aralıklarla düzenli bir biçimde çıkarılması planlanmaktadır.

Medeniyet Bilgi Topluluğu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi öğrencileri tarafından 2017 yılında kurulmuş bir topluluktur.  Topluluğun kurulma amacı BBYB öğrencilerinin toplumsal, kültürel, sanatsal ve eğitsel alanlarda gelişmelerine yardım etmek; kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve arttırmak; kitap ve kütüphane ihtiyacı olan ilk, orta ve lise dengi okullara kitap temin etmek ve kütüphane kurmak; tarihî belge ve eserleri korumaya yönelik öğrenciler arasında farkındalık meydana getirmek; öğrencilerin genel kültürlerini arttırmak amacıyla çeşitli toplantılar, seminerler, paneller ve söyleşiler düzenlemektir.

Topluluğun başlıca etkinlik alanları olarak eğitim çalışmaları yapmak, konferans ve söyleşiler düzenlemek, kitap toplama kampanyaları yapmak, geziler düzenlemek, bülten hazırlamak ve diğer üniversitelerde bulunan benzer topluluklarla ortak faaliyetlerde bulunmak olarak belirlenmiştir.

 

Emeği Geçenler: Dr. Öğr. Üyesi Ekrem TAK, Dr. Öğr. Üyesi Didar Bayır, Elif Cansu BOZ, Yağmur Torun.