×

Pandemi fırtınasının ortasında Üniversite ve Araştırma Kütüphaneleri: Bir engel mi yoksa dönüşüm için fırsat mı?

Koç Üniversitesi: Pandemi fırtınasının ortasında Üniversite ve Araştırma Kütüphaneleri: Bir engel mi yoksa dönüşüm için fırsat mı?

İçinde bulunduğumuz durum artık yeni bir haber olmaktan çıktı. İki aydan beri tüm dünya daha önce hiç karşılaşmadığımız, üzücü bir sürecin içerisinden geçmekte. Bu süreç içerisinde kütüphaneciler olarak bizlerin de görev tanımları, faaliyetler alanları, kısa vadeli planları ve standartları değişti. Etkinliklerimiz salgından sonraki tarihlere ertelendi ya da tamamen iptal edildi. Tüm bu yaşananlar araştırmalara katkımızı ve desteğimizi sonlandırdı mı yoksa mesleki kimliğimizi ve rolümüzü beklenmedik bir şekilde değiştirdi mi?

Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi olarak, Türkiye’de ve dünyada üniversite kütüphanelerinin deneyimlerini ve stratejik eylemlerini bir araya getirecek, herkesin erişimine açık olan bir sanal poster oturumuna ev sahipliği yapmaya karar verdik. Mevcut koşullar altında “hayatta kalabilme” becerilerimizi, zorluklarımızı, çözümlerimizi, başarılı ve başarısız olan girişimlerimizi birbirimizle paylaşmanın yeni fikirlerin uygulanması için yardımcı ve yapıcı olacağına inanıyoruz.

Bize katılın ve hikayenizi anlatın: İçinden geçtiğimiz bu günlerin üstesinden nasıl geliyorsunuz? Kullanıcılarınıza nasıl ulaşıyorsunuz? Kurumunuzdaki uzaktan eğitime nasıl destek veriyorsunuz? Erişim kısıtlamaları ve standartlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Bize katılın ve hikayenizi anlatın:

İçinden geçtiğimiz bu günlerin üstesinden nasıl geliyorsunuz? Kullanıcılarınıza nasıl ulaşıyorsunuz? Kurumunuzdaki uzaktan eğitime nasıl destek veriyorsunuz? Erişim kısıtlamaları ve standartlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Poster konuları:

  • Uzaktan öğretim ile ilgili eğitim ve destek
  • Kaynaklara erişim
  • Hizmetler (Örn: Belge teslimi)
  • Teknik sorunlar, zorluklar ve engeller
  • Evden çalışma deneyimi: Kendinizi ve ekibinizi nasıl motive ediyorsunuz
  • Uygulanan diğer faaliyetler ve/veya hizmetler

Oturum iki ana kategoriye ayrılacaktır:

  • Global vakalar
  • Türkiye’deki paradigmalar

Kurallar:

  • Sanal posterinizi PPT, PDF, Sway, Prezi, Genially, Powtoon, Video, vb. çeşitli seçeneklerden bir şablon seçerek oluşturabilirsiniz.
  • Hazırlayacağınız posterde başlık, yazar adı, iletişim adresi, kurum ve ülke bilgileri ve eğer video gibi uygulanabilir bir format kullandıysanız altyazı yer almalıdır.
  • PPT, PPTX, PDF, Sway, Prezi, Genially, Powtoon vb. dosyalar maksimum 25mb. olmalıdır.
  • Video’lar için süre maksimum 5dk.’dır

Ulaşacak poster başvuruları arasından tümüyle gelişmiş bir fikri aktaran posterler sanal oturumda yer almaya hak kazanacaktır.

Sanal posterlerde hedeflenen etkileşimin sağlanması için yazarlar, posterleri hakkında yapılan yorumları 03-05 Haziran tarihleri arasında cevaplamaya hazır olmalıdır.

Önemli Tarihler:

Özet Bildirimi Başlangıç Tarihi: Mayıs 06

Özet Bildirimi Bitiş Tarihi: Mayıs 11

Kabul Edilen Özetlerin Açıklanma Tarihi: Mayıs 13

Posterlerin Gönderimi Bitiş Tarihi: Mayıs 25

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ