×

56. Kütüphane Haftası Etkinlik Programı

Bilindiği üzere, koronavirüsün (COVİD-19) dünya genelinde hızla yayılmasına karşı alınan tedbirler kapsamında; tüm organizasyonlar, etkinlikler, gösteriler iptal edilmiş ve 30 Nisan 2020 Perşembe Günü’ne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı tüm halk kütüphaneleri kullanıcı hizmetlerine kapatılmıştır.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu’nun, toplum sağlığının korunmasına yönelik tavsiyeleri doğrultusunda alınan tedbirler gereği, 56. Kütüphane Haftası Etkinlik Programı, 30 Mart-5 Nisan 2020 tarihleri arasında, “Şehir Kültürü ve Kütüphaneler” ana teması ile “kutuphanedeyim” sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır.

[button color=”red” size=”medium” link=”http://www.bbyhaber.com/bby/wp-content/uploads/2020/03/Program_56.-Kütüphane-Haftası.pdf” icon=”” target=”true”]56. Kütüphane Haftası Programı İçin Tıklayınız.[/button]

30 Mart 2020 Pazartesi Günü, saat 11.00’de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Misbah DEMİRCAN’ın Açılış Konuşmaları ile başlayacak olan 56. Kütüphane Haftası Etkinlik Programı, Sıra Dışı Okurlar adlı Belgeselin gösterimi sonrasında Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ali ODABAŞ’ın “Dünden Bugüne Kütüphaneler” adlı sunumları ile devam edecektir.

Etkinlik Programı kapsamında; akademisyenler, kütüphaneciler ve uzmanlar tarafından, Şehir Kültürü ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Almanya İnceleme Gezisi İzlenimleri, Kent Arşivi Kurma Kültürü, Bebek Kütüphanesi: Karabük Örneği, Kent Kültürüne ve Yaşamına Kütüphanelerin Etkisi, Şehir Kültüründe İyi Kütüphane Örnekleri, Akıllı Şehirler ve Kütüphaneler, Kütüphaneler ve Kentsel Riskler, Kent Hafıza Merkezleri ve Kent Kültürünün Oluşmasında Kütüphanelerin Rolü adlı sunumlar gerçekleştirilecek, şehir kültüründe kütüphanelerin yeri ve önemi, kütüphanecilik alanında yaşanan gelişmeler, sorunlar ve güncel konular disiplinler arası boyutta ele alınacaktır.

  1. Kütüphane Haftası Etkinlik Programı’nı;

[button color=”red” size=”medium” link=”http://www.bbyhaber.com/bby/wp-content/uploads/2020/03/Program_56.-Kütüphane-Haftası.pdf” icon=”” target=”true”]56. Kütüphane Haftası Programı İçin Tıklayınız.[/button]