×

İstanbul Üniversitesi BBYON topluluğu köy okullarına kütüphane kurdu @iubbyon

Uzun zamandır planladığımız yedi bölgede yedi kardeş kütüphane projesi kapsamında “Marmara’dan Güneydoğu’ya Dek Kardeş Kütüphaneler İçin El Ele” ismiyle gerçekleştirdiğimiz projemize üç yıl önce ilk ayağına Marmara Bölgesi Yalova ili Şehit Abdülhamit Kaya İmamhatip Ortaokulu ile başladık. Geçen yıl ikinci durağımız Doğu Anadolu Bölgesi Bitlis iliydi. Bu yıl da projemizin üçüncü durağı Karadeniz Bölgesi Trabzon ili oldu.

Yetkililerden proje ile ilgili şu bilgiler aktarıldı: “Bu proje için kampanyalar düzenlendi; sosyal medya hesaplarımız üzerinden, bağışlar topladık, mezun olduğumuz (lise, ortaokullara) okullarımıza afişlerimizi astık ve kitap toplama maceramızı böyle gerçekleştirdik. Trabzon’da köy okullarına; kitap, test kitapları ve kırtasiye malzemeleri desteğinde bulunmak için yola çıktık. “Bir Kitap Bir Çocuk Gülümsemesi” için yanımızda ve kalbimizde olan birçok destekçimiz ile bu projemizi gerçekleştirdik. Trabzon’a 4 binden fazla kitap, kırtasiye malzemeleri, satranç, dünya haritaları vb. getirdik. İlk günümüzde; Karlık Ortaokulu ve Karakaya Ortaokuluna gittik.

İkinci günümüzde ise; Gürbulak İlkokulu ve Çimenli İlkokuluna gittik. Öncelikle bu projemizde yanımızda olan Trabzon’da tüm gücüyle destekçimiz olan, köy okullarında yardımcımız olan, bölümümüzün, mesleğimizin, yaptığımız işlerin ne kadar kıymetli, değerli olduğunu bir kez daha kanıtlayan Kütüphaneci Begüm Büşra Akgün’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aynı zamanda arka planda tüm desteğini veren Bisikletli Kütüphaneci Hakan Yücel’e de çok teşekkür ediyoruz.

Trabzon’da köy okulları için; iş ve işleyişimizdeki koordinasyonu sağlayan; Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Ali Ayvazoğlu’na, Trabzon İl Halk Kütüphanesi Müdürü Sayın Ahmet Emin Akgün’e, Trabzon Muhibbi Edebiyat Müze Kütüphanesi Kütüphanecisi Sayın Seda Aslanbaş’a, izin işlemleri için; Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Şükür Köse ve çalışanlarına, yol ve ulaşım gibi ihtiyaçlarımızın karşılanmasında; Ortahisar İlçe Kültür Müdürü Sayın Hacı Nail Altunay’a, Trabzon Büyükşehir BelediyesiÖzel Kalem çalışanı Sayın Büşra Ünal’a, Yenigün gazetesinden Sayın Rabia Mollaoğlu’na desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Trabzon’da ayrıca bizlere güler yüzleri, misafirperverlikleri ve büyük destekleri için Trabzon halkına çok teşekkür ediyoruz.

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı Ümit Konya’ya, her zaman her projemizde yanımda olan en büyük destekçimiz Danışman Hocamız Işıl ilknur Sert’e, İÜMK Daire Başkanı Pervin Bezirci’ye, İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi çalışanlarına, Selahattin Öztürk’e, YORDAM Genel Müdürü Hasan Basri Selçuk’a ve İSAM’a çok teşekkür ediyoruz.
Bu projemizde bizlere kitap ve kırtasiye malzemeleri desteğinde bulunan kurum, kuruluşlar ve kişilere kitap desteklerinden ötürü sonsuz teşekkür ediyoruz.

BBYON Topluluğu olarak “ Her şey Çocuklar için, Her şey Bizim için” diyerek üç yıldır çıkıyoruz yollara. Bu projelerimiz aylarca çalışmalarımızın, uğraşlarımızın sonucunda olduğunu, arka planında çok değerli insanların çalıştığını bilmenizi isteriz. Biz kulüp olarak çıktığımız bu yollarda her şeyi göze alarak, her şeyi gönüllü bir şekilde yaparak, bir çıkar güdmeden uğraşlarımızı “Bir Kitap Bir Çocuk Gülümsemesi” diyerek yapıyoruz. Bu yolda bizlerin her zaman yanımızda olan değerli hocalarımıza, meslektaşlarımıza ve sevgili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz bölümümüzü, mesleğimizi en iyi yerlere taşımaya devam edeceğiz. Çünkü biz kocaman bir aileyiz”

İstanbul Üniversitesi BBYON Topluluğu olarak herkesin emeğine sağlık. Daha nice güzel projeleri başarıyla tamamlamak dileğiyle.
#bbyontoplulugu
#herseycocuklaricin

Sosyal medya hesaplarımız;

instagram; https://www.instagram.com/bbyon_toplulugu/

facebook; https://m.facebook.com/BBYONTOPLULUGU/?locale2=tr_TR

twitter; https://mobile.twitter.com/iubbyon

YouTube; https://www.youtube.com/channel/UC9JcCNMldHdGDRBtQ0CEqFg

Mail adresimiz: bbyontoplulugu@gmail.com