×

İSTE Kütüphanesi için açılış töreni düzenlendi

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere İskenderun’a teşrif eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kütüphanesi açılış törenine katıldı.

Açılış törenine; Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra İlimiz Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi ve Sabahat Özgürsoy Çelik, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depçi, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, ilgili/yetkili kurum müdürleri, İSTE Akademisyenleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İSTE öğrencileri de katıldı.

İSTE Merkez Kütüphanesi’nin açılış kurdelesi kesimi esnasında duygu ve düşüncelerini dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu; “Kütüphanelerin bizim için çok önemli bir vasfı var. Biliyorsunuz ki bizler kitap medeniyetinin çocuklarıyız ve bu kutsal topraklarımız Cemil Meriç’i yetiştiren topraklar olması hasebiyle de düşünce dünyası için, kitap için, önemli bir misyonu ifade eden topraklar ve inşallah bu kütüphanemizde nice milletvekillerin ve aydınların yetişeceğine ve insanlığa ışık saçacağına inanıyorum. Hatay’ımıza, İskenderun’umuza, milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin müteakibinde Bakan Kasapoğlu, Vali Doğan ve beraberindeki heyet, kütüphane de incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak