×

ANKOSLink 2020-Dijital Geleceği Yeniden Kurgulamak, 7-10 Nisan 2020, Antalya #ANKOSLink2020

Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan ANKOSLink 2020‘nin ana teması ve tarihi açıklandı. Ana temanın “Dijital Geleceği Yeniden Kurgulamak” olduğu ve 7-10 Nisan 2020 tarihinde Royal Seginus Hotel, Lara, Antalya otelinde yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda ANKOS Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Güssün GÜNEŞ aşağıdaki mesajı yayınladı:

“Değerli Meslektaşlarımız, Üyelerimiz ve Paydaşlarımız,

ANKOS Derneği olarak her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ve uluslararası önemli yıllık toplantılar arasına  giren ANKOSLink Toplantısına sizleri davet etmekten büyük onur ve mutluluk duyarız.

2020 yılında ANKOSLink Toplantısının bizler için çok farklı bir anlamı var. Bu yıl Anadolu Üniversiteleri Kütüphaneleri Konsorsiyumu’nun 20. Yılını sizlerle birlikte kutlamayı arzu ediyoruz. 20 yıl önce kütüphanelerimizin elektronik yayın alımlarında bir işbirliği ile başlayan bu gönüllü oluşum,  bugün sizlerin de değerli katkıları, destekleri ve emekleri ile kuruluşunun 20. yılına  ulaşmıştır.

ANKOSLink Uluslararası Konferansı’nda her yıl  500’ün üzerinde katılımcıyı ve 60’ın üzerinde  firmayı ağırlamaktayız. 20. Yıl Toplantımızı bu yıl  07-10 Nisan 2020 tarihleri arasında  yeniden Antalya’da Royal Seginus Hotel’de gerçekleştireceğiz.

20. Yıl konferansımızın ana temasını değişen konsorsiyum yapımıza, iş süreçlerine ve hizmet içeriğimizin yapısına uygun olarak  ” Dijital Geleceği Yeniden Kurgulamak ” olarak belirledik.

Bilimsel verinin, kütüphanelerde ve elektronik yayıncılık dünyasında bilişim teknolojilerinin etkisi ile yaşamış olduğu değişim olgusu elektronik kaynakların seçimi, sağlanması ve hizmete sunulmasında da birçok kavramı ve iş süreçlerini mesleğimize sunmaktadır. Dijital dünyanın değişen paradigmaları, bizleri stratejik olarak başarıya götürebilmesi için bu değişime adaptasyonumuzu, rollerimizi ve sorumluluklarımızı,  girişimci ve yenilikçi süreçlerle daha karmaşık ve yapısal bir süreci yönetmemizi zorunlu kılmakta ve birçok tehdidi ve fırsatı yine bizlere sunmaktadır.

Temamıza bağlı olarak gerçekleştireceğimiz bu üç günlük Konferans boyunca gerek yayıncı paydaşlarımız, gerek ulusal ve uluslararası konuşmacılarımız ve siz değerli katılımcılarımızla mesleki paylaşımları, yeni ürünleri  ve içerikleri sizlere sunuyor olmaktan mutluluk duyacağız. Bu seneki konferansımızda ağırlıklı olarak Türkiye’de Açık Bilim,  Açık Erişim ve Akademik Yayıncılıkta Değişen Lisans Yapıları, Değişen Konsorsiyum Yapıları ve Fiyat Modellemeleri, Elektronik Kaynak Yönetim Sistemleri, Yeni Nesil Veri Tabanları ve Metrik Sistemler,  Veri Mimarisi ve Yönetimi,  Dijital Dönüşüm Süreçleri, Dijital Erişilebilirlik, Dijital Kültür ve Alışkanlıkları, Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka  Teknolojileri ve Uygulamaları, Eğitim ve Öğrenme Platformlarındaki Dijital Değişim, Kütüphanelerde Blok Zincir, Karma Gerçeklik, API Teknolojileri,  Mobil Kütüphane Sistemleri ve  Uygulamaları gibi birçok  konuda çok değerli sunumlar ve tecrübe paylaşımları bizlerle buluşacak.

Konsorsiyumumuzun 20. Yılında ANKOSLink 2020  Uluslararası  Konferansı’nın gerçekleşmesine  vereceğiniz katkı ve destekler için şimdiden teşekkür eder, 2018-2020 ANKOS Derneği Yönetim Kurulu olarak sizleri saygı ile selamlarız.  20. Yılımızda sizlerle Antalya’da buluşabilmek,  görüşebilmek dileği ile. ”

Saygılarımla

Dr.Öğr.Üyesi Güssün GÜNEŞ
ANKOS Başkanı