×

BBY Öğrencilerinin ve Mezunlarının iş başvurularındaki en büyük hatası!!!

Değerli Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü‘nü okuyan ve mezun olan meslektaşlarımız, bu içeriğin hazırlanma amacı şudur; sizlerin herhangi bir iş başvurusu aşamasında özenle ve dikkatle emek verip hazırlamış olduğunuz CV’lerinizin email ÇÖP kutularına gitmesine engel olmak ve CV’nizi karşı tarafa iletirken dikkat etmeniz gereken hususları vurgulamaktır. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanlığı Kütüphane Daire Başkanı Ayhan Tuğlu’ya e-mail ile hatalı gönderilen bir iş başvurusu CV örneğini ve kendisinin konuya dair görüşlerini de aşağıdaki görselde sizlerin dikkatine sunuyoruz ve e-mail ile CV  gönderirken bunun ne kadar önemli bir konu olduğunu sizlere belirtmek istiyoruz.

Mezun oldunuz veya öğrenci iken herhangi bir işe başvurmak istiyorsunuz. Öncelikli yapmanız gereken bildiğiniz üzere bir CV hazırlamaktır ve zaten halihazırda da internette bu işi yapan siteler mevcuttur, araştırıldığında kolaylıkla yapılabilmektedir.

CV’yi hazırladınız ve ilgili yerlere veya kişilere bunu e-mail ile göndermek istiyorsunuz, e-mail gönderme ekranında olması gereken hususlar ve asla yapmamanız gereken hatayı gösteren görselleri aşağıda lütfen inceleyiniz ve göndermeden önce mutlaka bunlara dikkat ediniz.

[two_third]UYGUN CV GÖNDERME

[/two_third][one_third_last]HATALI CV GÖNDERME

[/one_third_last]

Dilerseniz BBY Haber tarafından oluşturulan ve şimdiye kadar 450 kişinin özgeçmişini gönderdiği Özgeçmiş Havuzumuza bilgilerinizi gönderebilirsiniz. Personel ihtiyacı bulunan kurumlara havuzumuzda bulunan uygun ildeki başvuru sahiplerini yönlendirmekteyiz.

Özgeçmiş havuzumuza özgeçmişinizi bırakmak için tıklayınız.

1 yorum

comments user
Asude

İçeriye alınan ve diğer kurumlardan geçirilen 4 uzman kütüphaneci ve 12 büro memurunun hiçbirisi cv ile alınmadığı için bence boş muhabbet. Kimin sizin için orayı aradığı önemli. Niteliklerinizin değil, çevrenizin değeri var sadece.