×

Kadriye Zaim Kütüphanesi’nde 1 Günlük Staj-Son Başvuru-18 Kasım 2019

Atılım Üniversitesi Kadriye Zaim Kütüphanesi’nde bu sene ilki düzenlenecek olan Job Shadowing/1 Günlük Staj (İş başında öğrenme) başvuruları başlıyor. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencilerinin mesleki farkındalıklarını arttırmak, öğrencileri iş hayatına hazırlamak amacıyla planlanan programa 3 ya da 4. sınıf öğrencileri katılabilmektedir. 

Başvuru formu için tıklayınız.

Job Shadowing Nedir?

Job shadowing (Mesleki gölge / Çıraklık / Staj / İş gölgeliği / İş başında eğitim) deneyimli bir çalışanı işinin başında izleme ve gözlemleme imkânı veren bir iş eğitimi türüdür. 1 günlük bu stajda amaç; Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencilerinin erkenden iş dünyasını tanımalarını sağlamak, ilgi alanlarına ve becerilerine göre kariyerlerine yön vermelerine yardımcı olmak ve öğrencileri mesleki çevre ile tanıştırmaktır.

Öğrenciler 1 gün boyunca Kütüphanemizin birimlerinde eğitim alacak ve iş akışına destek olacaklardır. Bu birimler öğrencilerin ilgilerine, isteklerine ve Kütüphanemizin staj politikasına göre staj koordinatörü tarafından belirlenecek; başvuru süresinin tamamlanmasının ardından birkaç gün içerisinde başvuru sahiplerine yine staj koordinatörü tarafından kabul ya da ret konulu bir geri bildirimde bulunulacaktır. Birimlerimiz hakkında ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz. Katılan öğrencilerin üniversiteye ulaşım ve yemek masrafları kendilerine aittir.

Programa Katılma Şartları Nelerdir?

  • Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 3 ya da 4. sınıf öğrencisi olmak (Ankara dışından katılan öğrencilerin yol ve konaklama masrafları kendilerine aittir.)
  • İlgili formu eksiksiz doldurmak
  • 1 gün boyunca çalışmak istenilen birimi, nedenlerini birkaç cümle ile açıklayarak, belirtmek

*Herhangi bir birim seçiminde bulunmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Program Sonunda Neler Hedeflenmektedir?

İş hayatına atılmadan alandaki kişilerle iş ilişkileri ve mesleki konularda sohbet edebilme imkânı, öğrencilerin ilgi duydukları alanları gerçek anlamda tanımaları, meslek hayatındaki ihtiyaçlarını daha önce fark etmeleri ve teorideki bilgileri pratikte deneyimleme fırsatı program sonunda ön gördüğümüz kazanımlar arasındadır.

Programda Eğitim Verilecek Alanlar

Ankara Dijital Kent Arşivi
Bilgi Teknolojileri
Elektronik Kaynaklar ve Süreli Yayınlar
Kataloglama ve Sınıflama
Kurumsal Akademik Arşiv
Kurumsal İletişim
Ödünç Verme Hizmetleri
Referans Hizmetleri
Sağlama Birimi