×

Burdur İl Halk Kütüphanesi yeni binasında hizmet vermeye başladı

Burdur İl Halk Kütüphanesi, yapımı tamamlanan yeni modern binasında hizmet vermeye başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden yapımı tamamlanan  yeni kütüphane binası ile, kültür ve eğitim alanında önemli bir hizmet daha günün şartlarına uygun donanım ve teknik altyapısı ile modern bir binada vatandaşların hizmetine sunulmuş oldu.

Yetişkin kullanıcılara yönelik 5 adet çalışma salonu ve 1 adet internet salonunun yanı sıra, görme ve işitme engelli kullanıcılara yönelik iki adet salonun bulunduğu yeni kütüphane binası 4 bin m2 kapalı alanı ile bodrum, zemin ve üzerinde 3 kat olmak üzere toplam 5 katta hizmet verecek.

140 kişilik toplantı salonu, çeşitli gruplara yönelik tasarım ve çizim atölyesi, sanat atölyesi, ahşap uygulama atölyesi, grup çalışma odaları ve kent arşivi bulunan kütüphanede, 0-3 ve 0-6 yaş okul öncesi çocuklara yönelik iki, 06-14 yaş grubu öğrencilere yönelik bir adet salon bulunuyor.

Çeşitli türlerde 75 bin materyalden oluşan bir dermenin mevcut olduğu İl Halk Kütüphanesi hafta içi 08.30-20.30 saatleri arasında, Cumartesi günü ise 09.00-20.30 saatleri arasında hizmet verecek.

Kaynak