×

4.Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi, 16-18 Nisan 2020, Ankara

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ile Hacettepe Üniversitesi Bilgi Topluluğu işbirliğiyle düzenlenecek olan 4. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi 16-18 Nisan 2020 tarihlerinde Ankara‘da gerçekleştirilecektir. 4. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi, Bilgi ve Belge Yönetimi alanında eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan üniversitelerin öğrencilerini, öğretim elemanlarını, uygulamacıları, ilgili meslek örgütlerini, bu alana ilgi gösteren tüm paydaşları bir araya getirerek ortak bir tartışma platformu oluşturmayı ve öğrencilerin bilgi alışverişinde bulunmalarına olanak sağlamayı hedeflemektedir.

Kongreye katılım ücretlidir ve katılım ücreti öğrenciler için 30 TL, diğer katılımcılar için 100 TL olarak belirlenmiştir. Önemli tarihler ise aşağıda sunulmaktadır:

İlk duyuru: Ekim 2019

2. duyuru: 15 Kasım 2019

Son duyuru: 2 Aralık 2019

Bildiri özetlerinin gönderilmesinin son günü: 14 Şubat 2020

Kabul edilen bildirilerin ilanı: 2 Mart 2020

Kongre tarihi: 16-18 Nisan 2020

Önceki yıllarda ana temaları “Bilgi ve Belge Yönetiminde Vizyoner Devrim”, “Şehirleşme ve Dijitalleşme Bağlamında Arşivler, Kütüphaneler ve Müzeler” ve “Bilgi Merkezlerinde Değişim ve Dönüşüm Süreci” olan kongrenin 2020 yılındaki ana teması Açık Bilim ve Bilimsel İletişim olarak belirlenmiştir. 4. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi’nin Açık Bilim ve Bilimsel İletişim teması ile ele alınması, geleceğin bilgi profesyonellerinin konuyla ilgili farkındalık düzeylerinin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Öte yandan ülkemizdeki Bilgi ve Belge Yönetimi öğrencilerinin ortak bir platformda buluşmalarının sosyal etkileşim açısından da önemli olduğu düşünülmektedir.

4. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi’nin alt konuları aşağıda verilmektedir:

Açık bilim uygulamaları için gereken politika, strateji, mevzuat, standart ve yazılım alt yapıları

Açık bilime geçişte gerekli unsurlar

Açık eğitim kaynakları

Açık erişim ve kurumsal arşivler

Açık inovasyon ve bilimsel iletişim

Açık veri ve araştırma verilerinin paylaşımı

Alternatif yayıncılık modelleri

Araştırma verilerinin yönetimi

Bilgi merkezlerinin bilimsel iletişim sürecindeki rolü

Bilimsel iletişim süreci

Bilimsel iletişim sürecindeki aktörler

Bilimsel iletişim ürünlerini ölçme ve değerlendirme

Bilimsel iletişimde etik sorunlar

Elektronik yayıncılık

Sosyal ağların bilimsel iletişime etkisi

Yukarıda sayılan konuların dışında da Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ve alanımızdaki son gelişmeleri aktaran bildirilerin Kongrede yer alması olanaklıdır.

KAYIT VE DİĞER BİLGİLER İÇİN Kongre Web Sitesi: http://bby2020kongre.bilgiyonetimi.net/