×

Kütüphaneler Bebeklerle Daha Güzel!

Bebekler ve çocuklar oyunlarla sosyalleşir ve öğrenir. Sosyalleşmenin zor olduğu kış aylarında bir nevi bebek kulübü işlevi gören bebek kütüphanelerinin kurulumu teşvik edilmeli ve desteklenmelidir. Yüzde 0,1’lik kitap okuma oranıyla 86’ncı sırada olan Türkiye, gün geçtikçe özellikle gençler arasında tablet ve telefon kullanım sürelerinin artması ile beraber daha da alt sıralara düşmektedir. Kitap okumanın her yerde mümkün olabildiğinin altını çizmek gerekir. Kitap okumayı tutku seviyesinde seven Atatürk, Cumhuriyet sonrası zamana kadar yerleşik bir hayatı olmadığı için çok istemesine rağmen kütüphane kurmaya muvaffak olamamış, yanında okumak istediği, sevdiği, faydalı bulduğu kitapları taşımakla yetinmiştir. Ancak, Ankara ve İstanbul’da sürekli olarak kalmasıyla kütüphane kurabilmiştir. 

Küçük çocuklara kütüphane hizmetlerini ulaştırmak büyük bir sorundur. Bebek kütüphanesi, çocuk kütüphanesi ya da halk kütüphanesi adı altında bir çocuğun eğitim hayatına katkıda bulunmak, Pediko firmasının hizmet vermekten gurur ve onur duyduğu bir şeydir. Çünkü Türkiye, ancak nitelikli bilgiye ulaşmak için okumayı seven bireyler sayesinde gelişebilir.

Geçtiğimiz aylarda Karabük İl Halk Kütüphanesi Bebek Bölümü, Pediko tarafından yeniden tasarlandı. Mekân, dekoratif dev ağaç etrafında oluşturulan kitaplık ve oyun alanları ile tematik bir hale geldi. Kuzu ve traktör temalı kitaplık, saklambaç oynayabilecekleri kale-tünel kitaplık, eğitici oyuncaklar, bulmacalar ve kitaplar ile zenginleştirildi. Çocukların sosyalleşme adına bir araya gelebilecekleri kütüphanedeki manyetik panolar ve masal köşesi çocukların hayal gücünü ve zihinlerini canlandırmak için tasarlandı. Kütüphanedeki ahşap ev ve yürüme platformu sayesinde bebekler emekleme ve yürüme eylemlerini de gerçekleştirebilecekler. Projenin fotoğraflarına ve videosuna ulaşmak için tıklayınız.

Diğer Bağlantılar;
Youtube: youtube.com/pedikotv
Facebook: facebook.com/pediko.com.tr/
Website: https://www.pediko.com/kutuphane-mobilya-tasarim-proje/