×

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi havadan görüntülendi

1960’lı yıllarda ordunun terk ettiği ve uzun müddet bakımsız kalan Rami Kışlası, kütüphane olarak kullanılmaya başlanacak.

ÇALIŞMALAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Restorasyonu tamamlandığında kışla, artık kütüphane olarak kullanılacak ve 220 bin metrekarelik kullanım sahasıyla Türkiye’nin en büyüğü olacak. Bu kapsamda düzenlenen çalışmalar hız kesmedi ve son durum havadan görüntülendi.

KABA İNŞAAT BİTTİ
Rami Kışlası Caddesi’ne bakan kısmının kaba inşaatının tamamlandığı, havadan çekilen görüntülerle görülüyor.

İnşaat alanından toplanan molozlar, iş makineleri tarafından daha küçük hale getirilerek kamyonlara yüklenerek dışarı taşınıyor.

İLK ETAPTA 7 MİLYON KİTAP OLACAK
‘Rami Kitap ve Kültür Vadisi’ adını taşıyacak mekanın, ilk safhada 7 milyon kitaba ev sahipliği yapması planlanıyor. Rami Kitap ve Kültür Vadisi’nde “çocuk”, “sanat” gibi tematik kütüphaneler de yer alacak.

250 SENELİK GEÇMİŞİ VAR
Müze, kütüphane, restoranlar, alışveriş mekanları ve 200 dönümlük peyzaj düzenlemesini içeren restorasyon çalışmaları tamamlandığında, 990 toptancı dükkanı, banka ve restoranlardan oluşan 120 ticari mekana ev sahipliği yapmış olacak. Ayrıca ziyaretçiler için 541 araçlık kapalı, 634 araçlık açık, 65 tır alanı olmak üzere toplam 1.240 araçlık otopark da yer alacak.

250 senelik geçmişi olan Rami Topçu Kışlası’nın, arşivlerdeki adı ‘Rami Çiftliği Kışlası’. Yapı, II. Mahmud döneminde 1826-1828 tarihleri arasında yenilendi. 1960’lı yıllarda ordunun terk ettiği kışla, uzun zaman bakımsız kaldı. 80’li yıllarda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Kaynak