×

Uluslararası Açık Erişim Haftası, 21-27 Ekim 2019-Kimin için Açık? Açık Bilimde Eşitlik

Uluslararası Açık Erişim Haftası” bu yıl, 21-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Kimin için Açık? Açık Bilimde Eşitliktemasıyla kutlanıyor. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün de proje ortaklarından olduğu OpenAIRE, her yıl olduğu gibi bu yıl da hafta boyunca OpenAIRE faaliyetleri, servisleri ve araçları ile ilgili web seminerleri düzenliyor.

Açık Erişim Haftası kapsamında OpenAIRE tarafından düzenlenen web seminerleri:

– 21 Ekim Pazartesi, saat 12: 00  “OpenAPC – Açık erişim yayıncılığın maliyet şeffaflığı” – Christoph Broschinski ve Andreas Czerniak (UNIBI)
– 21 Ekim Pazartesi, saat 15: 00 “Araştırma Veri Yönetimi” – S. Venkataraman (DCC) ve Thomas Margoni (CREATe)
– 22 Ekim Salı, saat 11: 00 “Ufuk 2020 Açık Bilim Politikaları ve ötesi” Emilie Hermans (OpenAIRE)
– 25 Ekim Cuma, saat 12: 00 “Açık Erişim Dergileri için Plan S Uyumu – şu ana kadar ne bildiğimiz ve varacağımızı düşündüğümüz yer” – Dominic Mitchell (DOAJ)
– 25 Ekim Cuma, saat 15: 00 “Açık Bilim’den Kapsayıcı Bilime” – Paola Masuzzo

Burada yer alan form aracılığı ile web seminerlerine kayıt olabillirsiniz.

Dünya çapında Açık Erişim Haftası etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi için  “http://openaccessweek.org/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

AB teknik alt yapı projesi olan OpenAIRE (www.openaire.eu ) AB finanslı politikaları teşvik etmek ve araştırmacılar, araştırma yöneticileri ve proje koordinatörlerinin politikalara uymaları için yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır.

OpenAIRE Türkçe Rehber: https://libguides.iyte.edu.tr/openaire