×

Meslektaşımız Aydın İLERİ hala sürgünde!

Kütüphanecilik görevini icra ederken, yönetim ile sırf siyasi görüşleri uyuşmadığı için temizlik deposuna sürgün edilen meslektaşımız Aydın İLERİ hala görevine iade edilmedi. Ağustos ayının ortalarından günümüze değin hem yerel basının hem de ulusal bazı basın sitelerinin de gündemine taşıdığı bu sürgün olayı halen de gündemde yerini korumaktadır. Meslektaşımız kütüphanecilik hizmetini gerçekleştirmesi gerekirken, sürgün edildiği temizlik deposunda, son derece kötü şartlar altında mücadele etmeye çalışmaktadır.

Bu süre zarfı içerisinde de; çoğu meslektaşımızın bazı konuları tartıştığı, herkesin fikir alışverişi yaptığı ve herkesin bildiği bir mesleki tartışma e-mail listesinde ise hiçbir şekilde maalesef gündem olamadı, bu durum gerçekten çok üzücüdür. Kendisine bu zor zamanlarda mesleki dayanışmanın vereceği güç ile destek olunması gerekirken, elle sayılacak birkaç kişi haricinde hiçbir desteğin gelmemesi ayrıca üzücü bir durum olarak tarihe not düşülmüştür.

Bu olaya mesleki açıdan bakılıp, meslektaşımızı düştüğü bu kuyudan kendisine destek olarak hep birlikte çıkartmamız gerekir. Bugün O’na reva görülen sürgün hayatı yarın bizlere de gelmeden, siyasi görüşü ne olursa olsun, mesleğini en iyi şekilde icra eden meslektaşlarımızın hiçbiri sırf farklı düşüncelere sahip diye siyasi lince uğramamalıdır.