×

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim KALIN’dan Cumhurbaşkanlığı ve Milli Kütüphane ile ilgili açıklamalar

Dün basında çıkan haberlere göre; 5 milyon kitap hedefiyle başlanan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi‘nin açılmasına çok az bir zaman kaldığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nin, resmi açılışının Ekim ayı içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Kütüphane Daire Başkanı Ayhan Tuğlu’nun, 13 Haziran’da sosyal medya hesabından paylaştığı bilgide, bu zamana değin toplamda 1.450.000 kitabın kataloglandığını açıklamıştı. İbrahim Kalın da; “Ekim ayında açılması planlanan kütüphanenin 2 milyona yakın bir kitap sayısı ile açılacağını” belirtti.

Ayrıca yine dünkü açıklamalarından alınan bilgilerde, İbrahim Kalın’a yöneltilen bir soru üzerine Mili Kütüphane ile ilgili ayrı bir tasarrufun söz konusu olmadığını vurgulayarak;”Milli Kütüphane’nin olduğu gibi faaliyetlerine devam edeceğini, Milli Kütüphane’deki koleksiyonun burayla birleştirilmesinin veya Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’ne aktarılması gibi bir düşüncenin söz konusu olmadığını; Milli Kütüphane’nin bizim önemli kütüphanelerimizden biri olduğunu ve mevcut haliyle hizmet vermeye devam edeceğini.” açıkladı.