Dursun, Malazgirt zaferinin yıldönümü etkinliğine yönelik hazırlıkları incelemek üzere Bitlis’in Ahlat ilçesine gitmişti.

Buradaki incelemelerinin ardından otomobiliyle Van’a hareket eden Dursun, Erciş ilçesine bağlı Bayramlı mevkiinde trafik kazası geçirdi. Dursun’ın kazada hayatını kaybettiği bildirildi.

Kazada araçta bulunan 3 kişi de yaralanarak ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

HALUK DURSUN KİMDİR?

Haluk Dursun, 1957 yılında Kocaeli Hereke’de dünyaya geldi. Dursun, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Son Çağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi kürsülerini bitirdi.

Marmara Üniversitesi’nde Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim dalında profesörlük ünvanı aldı.
Dursun, İstanbul Büyükşehir Beledeyesi Kültür A.Ş.’de Genel Müdür Danışmanı olarak görev yaptı.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü vekilliği görevinde bulunan Dursun, Ayasofya ve Topkapı Sarayı Müzelerinde müdürlük yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda müsteşarlık da yapan Dursun, 2018 yılında bakan yardımcısı olarak atandı.

9 KİTAP YAZDI

Şehir ve Kültür: İstanbul, İstanbul’da Yaşama Sanatı, Boğaziçi’nde Kırk Yılım, Osmanlı Coğrafyası’na Yolculuk isimli eserlerin de bulunduğu 9 kitap yazdı.

İSTANBUL’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Bitlis’ten Van’a gelirken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, Salı günü Sultanahmet Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, Bitlis’in Ahlat ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Van’a doğru giderken, içinde bulunduğu aracın Erciş’in Bayraklı Mahallesi yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun, 20 Ağustos Salı günü Sultanahmet Camii’nde, ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Kocaeli Hereke’deki aile kabristanında defnedileceği öğrenildi.

ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un Van’ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybemesi üzerine Twitter’dan bir taziye mesajı yayımladı.

Erdoğan mesajda, “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Beyefendi’nin bir trafik kazası sonucu vefat ettiğini teessürle öğrendim. Birçok alanda ülkemize eşsiz hizmet ve katkıları olan Haluk Dursun’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

BAKAN ERSOY’DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında, “Kültürümüzü ve tarihimizi gelecek nesillere aktarmak üzere büyük bir özveriyle çalışan çok değerli mesai arkadaşım Prof. Dr. Haluk Dursun’u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsüyle, kazanın gerçekleştiği Van’a hareket ediyoruz. Yaşamını adadığı vazifesinde görev şehidi olan değerli arkadaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

ALTUN: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında, “Van’da geçirdiği elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun hocama Allah’tan rahmet diliyorum.  Ülkemiz, milletimiz için büyük bir değerdi Haluk Hoca. Sevenlerinin, ailesinin ve milletimizin başı sağolsun.” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN: GÜZEL BİR İNSAN, İYİ BİR İLİM ADAMI, SADIK BİR HOCA VE DOSTTU

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, Prof. Dr. Haluk Dursun ile ilgili yayınladığı taziye mesajında;

Kalın, “Van’ın Erciş ilçesine giderken elim bir trafik kazasında hayatını yitiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Haluk Dursun’a Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Güzel bir insan, iyi bir ilim adamı, sadık bir hoca ve dosttu. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.