×

500 Kütüphaneci alım süreci ve KPSS için açılan kadro sayılarına dair bilgilendirme @kartalaf

TKD Başkanı Ali Fuat KARTAL 500 Kütüphaneci alımı ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Kartal şu konulara değindi; “KPSS sonuçlarına göre tüm kamuya 2019/1 de alınacak olan kütüphaneci sayısı sadece 4 kişi. Evet yanlış okumadınız sadece 4 kişi. Bu 4 kişinin de ikisi kütüphaneci kadrosuna diğer iki kişi de veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna alınacak. Detay için tıklayınız. Öbür taraftan ülkemizde 129 tane devlet üniversitemiz var. Bunlardan hiçbiri kütüphaneci kadrosu açmadığına göre anlaşılan kütüphaneciye ihtiyaçları yok. Bu saptamaya umarım 129 Kütüphane Daire Başkanı arkadaşımızdan birisi yanıt verir.

Sevgili meslektaşlarım,

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 500 kütüphaneci alınacak olması, kamunun hazin durumu ortadayken, uzun süredir işsiz olan meslektaşlarımız için umut olmuştu. Fakat kadronun Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmasının üzerinden iki ay geçmiş olmasına rağmen henüz bürokratik işlemleri tamamlanmadı. Yeni sistemde bürokrasinin olmayacağını düşünüyorduk!

Meslektaşlarımızı bilgilendirmek adına ilgililerden öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Cumhurbaşkanlığının 500 kütüphaneci onayından sonra, Devlet Personel Başkanlığının olumlu görüşü ve Cumhurbaşkanlığına bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca (eskiden Maliye Bakanlığına bağlıydı) vize verildikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı alım için ilana çıkacak. Süreç bu şekilde; fakat Strateji ve Bütçe Başkanlığından görüştüğüm kişiler Devlet Personelden olumlu görüş henüz gelmediğini söyledi. Geldiği taktirde biz hemen onay vereceğiz dediler.

Fakat Devlet Personelin KHK ile 9 Temmuz 2019’da görevi sona erdi. KHK’ya göre; “bu sürenin bitiminde Başkanlık kapanmış sayılır. Başkanlık birimlerinin personel, taşınır ve taşınmazlar ve diğer ilgili hususlar bakımından Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına devri, bu Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 1 inci maddesinde belirtilen hükümler çerçevesinde Cumhurbaşkanınca belirlenen makam tarafından yürütülür.” hükümlerine göre Devlet Personel Başkanlığı 09 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla faaliyetlerine son vermiş bulunuyor.”

Bu durumda yapılması gereken Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’nda devlet personelin görevini yapan birim ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iletişime geçmesi ve süreci hızlandırması gerekiyor.

Pazartesi konuyla ilgili olarak Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı ile iletişime geçmeye çalışacağız.” dedi.

Ali Fuat KARTAL
Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı

5 yorum

comments user
kütüphaneciadayı

Ali Fuat Bey bilgi aldınız mı acaba ?Turizm Bakanlığı Sayfasındna 500 alım duyurusu da kaldırılmış .Bilgi alınca bizimle paylaşırsanız seviniriz.

    comments user
    Bby

    Personel daire başkanlığı duyurular kısmında ilan hala var. Kütüphaneci adayı olmak için de biraz araştırmacı olmak lazım. Boş şeyler yazıp insanları telaşlandırıyorsunuz.

    comments user
    kütüphaneciadayıolmak

    Senden de çok iyi kütüphaneci olur böylr bir üslupla !Görmemiş olabilir arkadaş.Kütüphaneci de yardımcı olur ve insanın yüzüne vurmaz.Kendi egolarınızda boğulacaksınız birgün ama ne zaman!!!!

comments user
Kerim

Allah razı olsun sizin gibi insanlardan.

comments user
Lost

Sayın Ali Fuat Kartal verdiğiniz bilgiler ve verdiğiniz emek için teşekkür ederiz . Bu süreç bizi çok yıprattı bir an önce ilanın çıkmasını istiyoruz. Hayatımızda büyük bir boşluk ,plansızlık var . Bize tez zamanda güzel haberler verin lütfen . Ayrıca mülakatsız bir alım olması için sesimizi yetkilelere duyurun .