×

Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri Gerçekleştirildi-Kahramanmaraş

Türk Kütüphaneciler Derneği, Hacettepe Üniversitesi BBY (Bilgi ve Belge Yönetimi) Bölümü, Goethe Institut Ankara ve Günışığı Kitaplığı işbirliği çerçevesinde planlanan Belediye Kütüphaneleri Bölge Seminerleri dizisinin ikincisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve TKD Kahramanmaraş Şubesi ev sahipliği ile 19-20 Nisan 2019 tarihlerinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Bülent Yılmaz seminer hakkında şu bilgileri paylaştı; “Bölge il-ilçelerinden (Batman, Antakya, Gaziantep, Adıyaman, Tunceli, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa) katılan kütüphaneci, kütüphane çalışanı, kütüphane müdürü/yöneticileri, belediye daire başkanı, şube müdürü ve akademisyenlerden oluşan, toplam 54 davetli katılımcı ile gerçekleştirilen seminerde iki gün boyunca belediye kütüphanelerine ilişkin çeşitli bilimsel, mesleki konular ve uygulamalar ele alınmıştır. “Belediye (halk) kütüphanelerinin bugünü ve geleceği”, “belediye kütüphanelerinde kataloglama-sınıflama sorunları”, “belediye kütüphanelerinde mevzuat sorunları”, “yayıncılığımız ve kitap dünyası”, “belediye kütüphanelerinde yenilikçi hizmetler”, “belediye kütüphanelerinde iyi uygulama örnekleri” ve “belediye kütüphanelerinde mesleki sorunlar” başlıkları altında değerlendirilen konular çeşitli açılardan tartışılmıştır.

Belediye Kütüphaneleri Kahramanmaraş Bölge Semineri’ni son derece yararlı bulan katılımcılar, seminerlerin sürdürülmesini, seminer süresinin uzatılmasını ve farklı konuların da ele alınmasını talep etmişlerdir.

Başta Türk Kütüphaneciler Derneği olmak üzere seminerin paydaş kuruluşları Hacettepe Üniversitesi BBY Bölümü, Goethe Institut Ankara ve Günışığı Kitaplığı ile organizasyonda rol alan meslektaşlar Belediye Kütüphaneleri Bölge Seminerlerini sürdürme konusunda ellerinden gelen çabayı bundan sonra da göstereceklerini bildirmişlerdir.

Prof. Dr. Bülent Yılmaz
Hacettepe Üniversitesi
Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
(Düzenleme Kurulu adına)