×

Kitaplar insan zinciri oluşturularak taşındı-Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Kütüphanesi kitapları, Yeni Merkez Kütüphanesine insan zinciri oluşturularak taşındı. Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Suat Uğur ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Genel Sekreter Cihangir Boz’un yanı sıra çok sayıda öğrenci ve personelin de katıldığı insan zinciri oluşturma etkinliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Gökhan Orhan’ın öncülüğünde gerçekleşti.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın koordinasyonuyla gerçekleşen etkinliğe, Genç Kızılay Topluluğu, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu, Maliye Topluluğu, Uluslararası İlişkiler Topluluğu, Siyasal Bilgiler Topluluğu, Yönetim ve Liderlik Topluluğu ile Genç Türkiye Topluluğu üyeleri de destek verdi. Etkinlikte, insan zinciri oluşturularak Merkez Kütüphanemizin kitapları, Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi’nin zemin katında bulunan mevcut kütüphaneden, açılışı geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun teşrifleriyle gerçekleştirilen ve üçüncü katta bulunan Yeni Merkez Kütüphanemize taşındı.

Gerçekleşen etkinlikte söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Açılışını geçen hafta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun onurlandırdığı bir törenle gerçekleştirdiğimiz Yeni Merkez Kütüphanemizin kitaplarını da öğrencilerimiz ve personelimizle birlikte el birliğiyle taşıyoruz. Bu bizim için de oldukça anlamlı ve tarihi bir olay. Yaklaşık 500 öğrencimizin yararlanabileceği, daha büyük, daha ferah, daha güzel ve daha zengin bir kütüphane oluşturduk. Sizlerin de yardımıyla Eski Merkez Kütüphanemizi tamamen boşaltarak Yeni Merkez Kütüphanemizi doldurmuş oluyoruz. Bu vesileyle tekrardan Yeni Merkez Kütüphanemizin, öğrencilerimize, personelimize, Üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. Düzenlenen insan zinciri oluşturma etkinliği, kitapların Yeni Merkez Kütüphanemizin raflarındaki yerlerini almasının ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in etkinliğe katılan öğrencilerimiz ve personelimizle toplu hatıra selfiesi çekmesiyle sona erdi.

Kaynak