×

Kitap tanıtımı –>Eşekle Gelen Aydınlık – Mustafa Güzelgöz Kitabı | Aydın İLERİ

Eşekle Gelen Aydınlık…

“Bir “Büyük Adamlar” ansiklopedisi hazırlasam, ön sıraya Mustafa Güzelgözü koyarım. Bugüne kadar onunla ilgili bilgilerim, hep kulaktan dolma, orada burada duyduğum ve okuduğum yazılardan oluşuyordu. Ta ki Mustafa Güzelgöz ile ilgili bu kitap yayınlayana dek. Onu, yaptıklarını, insan yanını artık çok iyi biliyorum. Kitabı alıp okuyacağınıza inanıyorum. Böylesine ilginç bir kimliğin ve insanlara aydınlığı eşekle taşıyan bir aydının her güzel insanın gönlünde bir yeri olacağına inanıyorum.

Bu kitap her aydının kütüphane­sinde olmalı. Yaşamda bu denli güzel insanlara az rastlanır. Onların kitap­ları olmaz. Kulaktan kulağa söylenir adları, sonra da unutulur gider”
Gazeteci-Yazar, Yalvaç Ural

***
“…Bir kitap sevdalısı, bir kütüphane tutkunu, Anadolu bilgesi olan Güzelgöz’ün uzak ve sessiz köylere, köy çocuklarına, kasaba gençlerine “kitap okutma uğraşısını” bugünlerde anlatmak yine yeniden antalmak, bu kitap yoluyla yüreklere, akıllara kazımak geleceğe aktarmak, Güzelgöz’ün aydınlanmacı mirasına sahip çıkmak kütüphaneci Aydın İleri’nin gönüllü görevi oldu…”

Gazeteci-Yazar, Nebil Özgentürk

***

“…Eşekli kütüphaneci Mustafa Güzelgöz bir kalecidir. Bu kaleci eşek sırtında köylere taşıdığı kitaplarla aydınlanma tarihinin en büyük kurtarışlarından birini yapmıştır…”

Müzeci-Yazar, Sunay Akın

………………………………………………………

Kapak Tasarım ve Çizimi: Hicabi Demirci
ISBN: 978-605-281-253-2
e-ISBN: 978-605-281-254-9
4.Baskı: İstanbul, Mart 2019