×

Bir Kitap da Sen As, Ağaçlar Kitap Açsın @kitapagacim76

Bir Kitap Bir İnsanı, Bir İnsan Bin İnsanı Kurtarır. Okumak için bırakın kitabı gazete yaprağı bile bulamayan çocukların ve gençlerin çoğunlukta olduğu, doğunun en uç köşesi, güneşin aydınlığın ilk doğduğu yer olan Iğdır’da birkaç gönüllü ile bir proje başlatıldı. “Bir Kitap da Sen As, Ağaçlar Kitap Açsın” adı ile başlatılan proje hakkında Iğdır Üniversitesi’nde kütüphane ve bilgi hizmetlerinden sorumlu Rektör Danışmanı olan değerli meslektaşımız Mustafa CESUR şu bilgileri verdi: “Bu projedeki temel amacımız özellikle kitaba ve kütüphaneye ihtiyacı olan başta köy okullarına aydınlığın kapısı olan kitap ve kütüphaneyi götürmek ve okumaya, kitaba ve kütüphanelerin önemine dikkat çekmektir. Üniversitemizdeki okuma gönüllüsü öğrencilerimizin de desteği ile başlattığımız projemize herkesin desteğini bekliyoruz.” dedi.

Proje hakkında detaylı bilgileri (afiş, resim vs. ) aşağıdaki adreslerden bulabilirsiniz.
https://sites.google.com/view/kitapagacim
https://www.facebook.com/kitapagacim
https://twitter.com/kitapagacim76
https://www.instagram.com/kitapagacim76/

AMAÇ VE HEDEFLER

Projedeki temel amacımız Iğdır Üniversitesi Kütüphanesinin girişinde bulunan kitap ağacında bağışçıların katkısı ile topladığımız her 1000 kitapla birlikte kitap ağacını başta köy okulları olmak üzere Iğdır’da ihtiyacı olan okullara hediye etmek ve böylece okumaya, kitaba ve kütüphanelerin önemine dikkat çekmektir.

İki aşamalı olan projemizin birinci aşamasında #BirKitapdaSenAs “Ağaçlar Kitap Açsın” diyerek sosyal medyada başlatacağımız kitap bağış kampanyası ile başta üniversitemiz mensubu akademik ve idari personeller ve öğrencilerimiz olmak üzere Iğdır İli ve Türkiye geneli her kesimden tüm vatandaşlarımızın, çeşitli kurum ve kuruluşların yapacağı kitap bağışlarını kitap ağacımızda sergileyerek teşhir etmek ve 1000 kitap hedefine ulaşmak. (Her bağışçının ismi ve bağışladığı kitap sayısı kitap ağacında, proje anı kitabında ve sosyal medyadaki hesaplarımızda yazılacaktır)

Projenin ikinci aşamasında ise sponsor kişilerin veya kurum ve firmaların bağışlayacağını düşündüğümüz (maliyetine sponsor mobilyacıya yaptıracağımız) “Kitap Ağacı” ile birlikte 1000 kitabı belirlediğimiz okula hediye etmektir. Buradaki ilk hedefimiz ise 10 okula 10 kitap ağacı ve 10.000 kitap. (Her okuldaki kitap ağacına sponsor olan kişi, kurum veya firmanın ismi verilecektir.)