×

Atılım Üniversitesi içerisine Ankara Dijital Kent Arşivi Kuruldu

Atılım Üniversitesi tarafından hayata geçirilen projenin amacının başkentin kent ve tarih bilinci ile birlikte yaşatılması olduğu vurgusu yapıldı. Ankara Atılım Üniversitesi içerisine Ankara Dijital Kent Arşivi kurularak, Ankara ile ilgili bulunan bütün belgeler ve çalışmalar bir araya getirildi.

Atılım Üniversitesi tarafından hayata geçirilen projenin amacının başkentin kent ve tarih bilinci ile birlikte yaşatılması olduğu vurgusu yapıldı. Bu şekilde milli bilincin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunduklarını belirten yetkililer, dijital kent arşivinde şehirle ilgili bütün çalışmaları bir araya getirdi.

ADKA Vatandaşların Başvuracağı İlk Portal Olacak
Atılım Üniversitesi içinde yer alan Kadriye Zaim Kütüphanesi Direktörü Emre Hasan Akbayrak, hayata geçirilen bu çalışmanın süreci hakkında bilgi verdi. ADKA’nın hayata geçirilmesi için 10 yıl boyunca koleksiyon toplandığını söyledi. Tarihe dair toplanan bu çalışmalarda, Ankara ile ilgili çalışma yapan herkesin aradığını bulması amaçlandı. Dijital Kent Arşivi’nin vatandaşların ilk başvuracağı portal olması için çalıştıklarının altını çizdi.

Dev Arşive Ankara ile Özdeşleşen Objeler de Eklenecek
Koleksiyonun içinde Ankara ile ilgili objeler, kitaplar, dokümanlar, defterler ve diğer belgeler yer alıyor. Toplanan verilen tümü, fiziksel olarak sergilenmesinin yanı sıra, elektronik olarak da insanlara sunulacak. Elektronik arşivde eski zamanlara ait kartpostal, harita, tezler ve makaleler yer alıyor. Arşive Ankara ile özdeşleştiği bilinen objelerin ekleneceğinin altını çizen direktör, bu objeler arasında en çok ilgi çekecek olanların gazoz şişesi ve tarihi kapı tokmakları olacağını beklediğini söyledi.

Kütüphane Direktörü Emre Hasan Akbayrak, Ankara Arşivi’nde Spor Kulüplerinin Öneminden Bahsetti
Emre Hasan Akbayrak, konuşmasında koleksiyonerlerin bağışlarını beklediğini belirterek, bu bağışlar ile ADKA’yı geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Özellikle spor kulüplerinden çok destek aldığını söyleyen Akbayrak, Gençler Birliği ve Ankaragücü Spor Kulüplerinin desteği için teşekkür etti.

Spor kulüplerinin bir şehir için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek, koleksiyonun içinde, spor kulüpleri ile ilgili yapılmış haberlerin, spor karşılaşma fotoğraflarının, videoların ve çeşitli belgelerin bulunduğunu söyledi. Arşive diğer spor kulüpleri ile ilgili önemli belgelerin ekleneceğinin müjdesini spor severlere verdi. Burada önemli olanın insanların edindiklerini belge ve bilgilerin paylaşması olduğunu belirtti.

Ankara Dijital Kent Arşivi için tıklayınız

Kaynak