×

81 İlde Meydanlarda Kitap Okuma etkinliği 8 yaşında

Geçtiğimiz 7 yılda toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek ve okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak için; birçok kişi kurum ve STK desteği işbirliği ile kütüphaneciler, öğrenciler, akademisyenler, yazarlar, çizerler, yayıncılar, okurlar ve kamu kurumu yöneticileri ile Valilerimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürleri ve Belediye Başkanlarımızın katılımı ile vatandaşlarımızla birlikte kitap okuduk.

Geçmişte yapılan okuma etkinliği fotoğraf albümleri (illere göre) için tıklayınız

Bu yıl 8.si gerçekleşecek olan geleneksel “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliği “Okumak Değiştirir” sloganı ile gerçekleştirilecek.

Her yıl Kütüphane Haftası kapsamında başarıyla gerçekleştirdiğimiz kitap okuma etkinliğinin yerel ve ulusal basın ile medyada geniş yer buldu. Okuma Kültürü’nün toplumda yaygınlaşması için önemli bir farkındalık yaratan meydanlarda sessiz kitap okuma etkinliği kültür ve kütüphanecilik camiasının sahiplenmesiyle yedi yıldır başarıyla gerçekleşti. Sekizinci yılında kitap okuma etkinliğini artan ilgi ve destekle sürdürmeyi hedefliyoruz.

25-31 Mart 2019 tarihleri arasında “Değişen Toplum Dönüşen Kütüphaneler” teması ile kutlanacak olan 55. Kütüphane Haftası’nın temasına uygun olarak meydanlarda, okul bahçelerinde, kütüphane bahçelerinde veya uygun iç mekânlarda, kütüphanelerde (kitap okunabilecek her yerde) ve okumanın önemine dikkat çekmek için kitap okuyacağız.

Okuma etkinliğimizin sekizincisi 55. Kütüphane Haftası kapsamında, 27 Mart 2019 Çarşamba günü 81 İlde, saat 12.30 – 13.00 saatleri arasında, illerin en merkezi noktalarında, kütüphane iç mekânlarında, kütüphane bahçelerinde, okullarda, okul bahçelerinde, üniversite kampuslarında, 30 dakika sessiz kitap okuyarak gerçekleştireceğiz.

Kütüphanecilerin en büyük şöleni olan 55. Kütüphane Haftamızı şimdiden kutlar tüm meslek camiamıza başarılı ve verimli bir hafta dileriz.

#OkumakDeğiştirir
#KitapOkuyoruz2019

Türk Kütüphaneciler Derneği
Okul Kütüphanecileri Derneği

(Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için kampanya koordinatörü Aydın İleri ile kitapokuyoruz@yandex.com e-posta adresinden iletişim kurabilirsiniz.)