×

İstanbul Üniversitesi BBY topluluğu Bitlis’teki köy okullarına kitap götürdü

İstanbul Üniversitesi BBY topluluğundan “yedi bölgede yedi kardeş kütüphane” projesi “Marmara’dan Güneydoğu’ya Dek Kardeş Kütüphaneler İçin El Ele” ismiyle gerçekleştirildi. Geçen yıl Yalova Şehit Abdülhamit Kaya İmam Hatip Ortaokulu ile başlatılan kütüphane kurma projesinin ikincisi için bu yıl Bitlis’e gidildi. Proje kapsamında topluluktan aşağıdaki açıklama yapıldı:

“Bu projemiz için çalışma sürecinde kampanyalar düzenledik; bunlar şöyle, sosyal medya hesaplarımızdan bağışlarda bulunduk, okulumuza kitap toplama bağış kutusu koyduk, okul çevresinde yer alan kafelere ve mezun olduğumuz okullara (lise, ortaokullara) afişlerimizi astık ve kitap toplama maceramızı bu şekilde başlattık. Bitlis’teki köy okullarına; kitap, oyuncak, test kitapları ve kırtasiye malzemeleri desteğinde bulunmak için yola çıktık. Bir kitap bir çocuk gülümsemesi için yanımızda ve kalbimizde olan birçok destekçimiz ile bu projemizi gerçekleştirdik.

Birkaç fotoğraf:

Öncelikle bu projemizde yanımızda olan, Bitlis’te tüm gücüyle destekçimiz olan, köy okullarında yardımcımız olan, Bitlis’i tanıtan gezdiren, bölümümüzün, mesleğimizin, yaptığımız işlerin ne kadar kıymetli, değerli olduğunu bir kez daha kanıtlayan Kütüphaneci Hakan Yücel’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bisikletli Kütüphaneciyi sosyal medyadan değil bizzat videolarıyla, yaşadığı anılarıyla artık tanıyan kişileriz. Yaşadıklarını, hissettiklerini hissedenleriz. Çocukların üzerinde bıraktığı izleri bilenleriz. Biz de Bisikletli Kütüphanecinin her zaman yanında ve destekçileriyiz.

Bitlis’te köy okulları için; izin, yol, ulaşım gibi ihtiyaçlarımızın karşılanmasında; Hizan Kaymakamı Sayın Bülent Hamitoğlu’na, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Emin Korkmaz’a, Anadolu Ajansı Muhabiri Ahmet Okur’a desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Bitlis’te Hakan Yücel dışında bizleri güler yüzleri, misafirperverlikleri ve büyük destekleri için Bitlis halkına çok teşekkür ediyoruz.

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı Mehmet Canatar’a, her zaman her projemizde yanımda olan en büyük destekçimiz Danışman Hocamız Işıl ilknur Sert’e, İÜMK Daire Başkanı Pervin Bezirci’ye, İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi çalışanlarına, Selahattin Öztürk’e, Selçuk Aydın’a, Online Bilgi Uzmanı Bora Karayel’e, Sefa Şahin’e teşekkür ediyoruz.

Bu projemizde bizlere kitap, oyuncak ve kırtasiye malzemeleri desteğinde bulunan kurum ve kuruluşlar; Kırtasiye malzemeleri için Hakikat Kırtasiyeye, İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Marmara Belediyeler Birliği, Binot Yayınları, Özel Boğaziçi Eğitim İlgi Anadolu Lisesi, Kazım İşmen Anadolu Lisesi, Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi, Eyüp Sultan Mimar Sinan İlkokul ve Ortaokul, Bahçeşehir Beş Yıldız Anadolu Anaokulu, Zühtü Kurtulmuş Anadolu Lisesi Sefaköy Anadolu Lisesi’ne ayrıca İstanbul Üniversitesinden bizlere kitap bağışında bulunan öğrenci arkadaşlarımıza ve ismini sayamadığımız daha bir çok kurum ve kişilere kitap desteklerinden ötürü sonsuz teşekkür ediyoruz.

İstanbul Üniversitesi BBYON Topluluğu olarak herkesin emeğine sağlık. Daha nice güzel projeleri başarıyla tamamlamak dileğiyle. #bbyontoplulugu”