×

Haydi durma BBY kadroları için bir dilekçe de sen yaz kampanyası #BBYkadroistiyor

Herkesin bildiği üzere mesleğimizin en önemli sorunlarından biri kadro azlığıdır. Mezun meslektaşlarımız her türlü platformda kadro taleplerini dile getirmekte ve herkesten destek beklemektedirler. Yine bu bağlamda hazırladıkları bir dilekçe var, aşağıda örneği yer alan dilekçeyi atama bekleyen tüm meslektaşlarımızın ilgili birime göndermesini istemektedirler.

Lütfen şunu unutmayın, son iki yılda ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi atama KPSS ile atanan Bilgi ve Belge Yönetimi Mezunu sayısı 73‘tür! Önümüzdeki atamalarda 0(SIFIR) veya 3-5 kadro ile karşılaşmamanız için lütfen siz de destek verin!

CİMER’e gönderilecek ilgili yazı örneği:

Sayın İlgili,
Ülkemizde bulunan kütüphane ve arşivlerde personel eksikliği olmasına rağmen Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü için açılan kadrolar yok denilecek kadar azdır.

Bizler ‘Bilgi ve Belge Yönetimi Mezunları’ olarak ülkemizde memur olabilmek için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan yüksek puanlar almış olmakla birlikte son yıllarda yapılan alımlarda açılan kısıtlı kadrolar nedeniyle mağdur olmaktayız.

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü: 4 yıllık lisans eğitimi kapsamında bilginin toplanması, kayıt altına alınması, korunması, düzenlenmesi ile basılı-elektronik ortamlarda hizmete sunulması üzerine belirli dersler veren bir bölümdür. Bilgi ve Belge Yönetimi mezunlarının daha fazla mağdur olmaması adına mağduriyeti ortadan kaldıracak kadar kadro tahsis edilip kütüphane ve arşivlerdeki personel sorununun giderilmesini talep etmekteyiz.

Saygılarımla,