×

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerimiz sertifika değil “Lisans Diploması” verir!

Bizler yıllar boyunca ve hala devam eden bir sorun ile karşı karşıyayız, bölümümüzün lisans mı önlisans mı olduğu sorunu!! Ve ayrıca “bitirince ne olacağımız” gibi birbirinden farklı sorunlarla (işsizlik, kadro azlığı) mücadele içerisindeyiz!

Tüm bunları yaşamaya devam ederken bölüm adımız bir de sertifika verilen farklı iş kollarında da geçmeye başladı!!! Okumakta olan veya mezun olanlar artık bir de bununla uğraşmaya başlayacaklar.

Özetle, bizler bu gidişatı nasıl düzenleyeceğiz? Tek bir bölüm adı ile dağınıklığı ortadan kaldırdığımızı düşünürken, ismimiz altında türeyen farklı dallara ayrılan ve giderek daha da dağınıklığa sebep olan bir durumla karşı karşıyayız sanki?!!

“Bilgi ve Belge Yönetimi Sertifikası” veren kurslar, eğitimler düzenlenmekte. Bu koşul ile iş ilanları açılmakta.

Bölüm adımızın bu gibi sertifika programları ile kullanılması son derece yanlıştır!!!! Mesleğimizi itibarsızlaştıran bir durumdur!!!

NOT:Yukarıdaki görsel sertifika kursu veren bir siteden alınmıştır.

6 yorum

comments user
mesut

İçişleri başkanlığı arşiv uzmanı alıyor ama yine tapu kadastronun alımında olduğu gibi Arapça,farsca dersi alan herkes başvurabilecek,birileri artık bu saçmalığa dur demeli şimdi binlerce bu dersleri alan aday başvuracak ilahiyat fakültesi mezunlarından tutun edebiyat tarih mezunlarına kadar.Alınacak kişi sayısı da 20

    comments user
    Yasemin

    Kimler kaç puanla başvuracak?

    comments user
    mesut

    böyle bir vertiabanı oluşturamazsın çünkü sadece biz başvurmayacağız

    comments user
    Yasemin

    Ben de zaten sadece bizim bölümü soruyorum

    comments user
    Hakan

    osmanlı paleografyası dersini görenler diye belirtilmiş acaba bu ders osmanlıca derslerinden farklı olarak mı ele alınıyor yani paleografya dersini almayan tarih edebiyat mezunlarının başvuramama gibi bir durumu var mı?

    comments user
    Mesut

    Hanımefendi anlatamıyorum galiba bizim bölümden kimin kaç puanla başvuracağının bir önemi yok 100 kişi sözlü mülakata çağrılacak,bizim bölümde ki sıralamaya göre atıyorum 82-83 puanlı biri ilk 50 kişi içinde olabilecekken diğer alanlardan gelecek başvuru ile sonlardan girebilir mülakat listesine