×

Muhteşem Bir Fırsat! | Cem ÖZEL

[avatar user=”cemozel” /]
Cem ÖZEL

Kullanıcı Hizmetleri Yöneticisi/Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi

Herkese, zaman bütçesine uygun olacak şekilde, kitap okuma avantajları sunuyoruz. Sıfır faizle 12 aya varan müthiş kitap okuma fırsatları burada.

Ayda 1 kitap okuyarak yılda 12 kitap okuyabilirsiniz. Bu seçeneği bile uygulasanız Türkiye ortalamasını geçebilirsiniz. Müthiş bir şey değil mi sizce de? Ayda sadece 1 kitap okumakla bile ortalamayı geçiyorsunuz.

Bu durum sizi kesmedi mi? 2’ye çıkarın. Yıl sonunda 24 kitap cebinizde. Ooo! Bu sayılarla yakında kitapkurdu olacaksınız.

Düzeyi yavaş yavaş arttıralım ve farklı bir sayısal yöntem deneyelim. Peki 10 günde 1 kitap okumaya ne dersiniz? 365 bölü 10 eşittir 36,5. Atın buçuğu bi’ kenara. Oldu mu size 36 kitap. E daha ne olsun!

Sıra geldi, bu sayılarla yetinmeyeceklere.

Aslında şimdi bahsedeceğimiz sayıları da gözümüzde hiç büyütmeye gerek yok.

Haftada 1 kitap demek yılda 52 kitap eder.

10 günde 2 kitap demek yılda 73 kitap eder.

Şimdi heyecandan bayılazam. Bu sayılarla, dünyadaki sayılı ülkelerin kitap okuma ortalamasını geçmemek mümkün değil. Eğer bu hızla gidersek makus talihimizi yeneriz. Üstelik gözümüzde büyüttüğümüz o ülkelere tur bile bindiririz.

Kendimi tutamıyorum. Peki haftada 2 kitap okuyabilir miyiz? Bence hiç de zor değil. Hadi gelin şu 2’yi 52 haftayla çarpalım. 104. 104 mü? Allahım! Bi’ dil altı alayım lütfen. Biz ne ara bu kadar okuduk yahu?

Çok mu ileri gittik? Bu kadar da okunmaz mı? Okunur okunur. Acı yok Rocky. Bi’ de neydi, Nietzsche’nin bi’ lafı vardı: “Beni öldürmeyen şey güçlendirir.” On numara söz vallahi.

Ayda 10 kitaba ne dersiniz? Durun durun gitmeyin. Bi’ sakin olun lütfen. Bi’ hesaplayalım, öyle gidersiniz. 10 çarpı 12. Eşittir 120. Gözlerinizin bir yıldız gibi parladığını görür gibiyim. Hadi atın küsürünü. Etti mi size 100 kitap. Evet çok zor bir hedef. Bu hedefe yaklaşanları biliyorum. Geçenleri de biliyorum. Hatta abartanları da biliyorum. Mesela Sunay Akın haftada 10 kitap okuyormuş. Cesareti olan çarpar 10 kitapla 52 haftayı. Benim o kadar matematiğim yok. Kaldırmaz kafam böylesini. Deneyelim mi? Yok yok burada duralım. Ay dayanamayacağım ya, çarpıyorum. Bu da son. Lütfen bi’ yere gitmeyin. Hemen hesap makinesiyle çarpıp sonucu yazacağım buraya. 10 çarpı 52. Enter. Tamı tamına 520 kitap.

Karar sizin sevgili kitapkurtları adayları, kitapkurtları, hakiki kitapkurtları, öz kitapkurtları…

Artık zamanınıza, biyolojik saatinize, paşa gönlünüze göre bir seçim yaparsınız artık.

Bir şey daha yazacaktım; ama unuttum. Aklıma gelirse yorum olarak yazarım altına. Neyse, bizden söylemesi. Küçükelçiye zeval olmaz!