×

Sabancı’da kütüphane yenilendi

Kocaeli-Kültür-sanat alanında birçok önemli konsere ve etkinliğe ev sahipliği yapan Sabancı Kültür Merkezi, bünyesinde bulunan İl Halk Kütüphanesi’nin 40 kişilik kapasitesini İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan’ın girişimleriyle 100’e çıkardı. 41 bin 300 kitabın bulunduğu kütüphanede ödünç kitap verilme işlemi bu saatten sonra cam bölmeyle ayrılan koridorlarda yapılacak.

‘TADİLATA GİRİŞTİK’

Yapılan değişiklik hakkında gazetemize konuşan İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, “Asıl hayalimiz çok büyük bir şehir kütüphanesi yapmak fakat uygun arsayı bir türlü bulamadık. Kütüphanemize ilgi de yoğun olduğu için farklı bir şeyler düşünmek zorunda kalıp, böyle bir tadilata giriştik” diyerek devam etti.

‘100 KİŞİ İÇİN’

Zamburkan, “Okuma alanında bulunan kitaplıkları, boş olan bu koridorlara taşıdık. Böylece ödünç kitap almak isteyenler bu bölmede olacak. İç kısmı da komple okuma alanı olarak kullanacağız. Tam olarak bitmedi. Yeni masa ve sandalyeler gelecek. Bizim için önemli olan Kocaelililerin istekleri. Artık 100 kişi rahatlıkla okuma alanı kullanabilecek” dedi.

Kaynak