×

TK’nın yeni sayısının mis kokusu, size de geliyor mu?| Cem ÖZEL

[avatar user=”cemozel” /]
Cem ÖZEL

Kullanıcı Hizmetleri Yöneticisi/Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi

Sabah kalktığımda burnuma mis gibi kokular geliyordu. Telefonu elime aldığımda Türk Kütüphaneciliği‘nin yeni sayısının çıktığını gördüm. Okumaya başlamadan, gözlerimi kapayıp şöyle bir düşünüyorum: “Kim bilir bu sayıyı çıkarırken de, Editörler Kurulu ve Editör Yardımcıları ne emekler harcamıştır, zamanında yetişmesi için, ne telaş yapmıştır. Dinlenecekleri ya da güzel bir kitap alıp okuyacakları yerde ya da eşleriyle, dostlarıyla hatta çocuklarıyla daha çok vakit geçirecekleri halde kaç gün uykusuz kalmışlardır. Büyük bir özveriyle derginin yeni sayısının çıkmasıyla uğraştıklarından adım gibi eminim. Belki aralarında küçük tartışmalar da çıkmıştır; ama bu tartışmalar, eminim ki, işler daha iyi olsun, diyedir.”

Biz ise belki de dergiyi elimize alıp ya da ekranda karşımıza alıp sayfaları şöyle sırayla açıp kapatacağız. Son kapağı kapattığımızda da her şey bitmiş olacak. Tüketim toplumu biz okuyuculara da sirayet etti maalesef.

Birçoğumuzun da şu şekilde yaptığından adım gibi eminim. O birçoklardan biri de benim. Önce “Editörden” yazısını okudum; çünkü bu “Editörden” yazısına alışanlar, onun müdavimi oluyorlar. Güzel ellerden çıkan bu yazıların doyumsuz olduğunu bilen bilir. İçinde çok da bilgi parçacıkları da bulmak mümkün. Mesela bu sayının “Editörden” yazısını mutlaka okumanızı öneririm! Onu okuduktan sonra içindekiler sayfasına detaylı bir göz attım. Bu sayının hakemli makaleler kısmında ilgilendiğim konular hakkında bir makale olup olmadığına baktım. Mesela “Web of Science’tan çıkarılan Türkiye adresli dergiler üzerine bir araştırma” başlıklı makale tam benlik. Yazarlarımızın ellerine sağlık. “Basılı kitapların sağlanması iş sürecinin modellenmesi: Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı örneği” adlı makale de yine ilgimi çeken bir başka hakemli makale. Görüşler kısmında “Dijital insanî bilimler: yeni bir yaklaşım” adlı başlık da, ilgi çekici. Bütün yazılar çok ilgi merak uyandırıcı. Hepsinden burada bahsetmek istemiyorum. Sürprizi kaçmasın. Herkesin ilgi alanı da farklı olacağından herkes ayrı ayrı ve büyük bir keyifle okuyacaklardır. Derginin www.tk.org.tr adresinden yeni sayıya herkes ulaşabilir.

Bir okur olarak payıma düşen teşekkürü büyük harfle yazmak isterim: TEŞEKKÜRLER!