×

İlk defa bir üniversite kütüphanesi WASC’da

Türkiye’de üniversite kütüphaneleri düzeyinde ilk defa bir üniversite kütüphanesi WASC süreci içerisinde yer alıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi, yüksek öğrenimdeki kurumsal kalitesinin uluslararası platformlarda teyit edileceği Western Association for Schools and Colleges (WASC – Batı Okullar ve Kolejler Birliği) akreditasyon süreci devam ediyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphanesi, hizmetlerini akreditasyon kriterleri ile uyumlu hale getirilmesi ya da sürdürülmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Kütüphane kriterleri bağımsız değerlendiriciler tarafından saha ziyareti ve incelemesi yapılarak sürdürülüyor. MEF Üniversitesi Kütüphane Direktörü Ertuğrul Çimen “Dış Değerlendirici” olarak saha ziyaretini gerçekleştirdi. Dileriz Türkiye’de bir ilk olan WASC süreci başarıyla tamamlanarak ülkemiz için yüksek öğretimde önemli bir adım olacaktır.

Hem Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Merkezi çalışanlarını,yöneticilerini, hem de başarılı çalışmalarıyla her zaman örnek olan meslektaşımız Ertuğrul Çimen‘i kutluyoruz.

Kaynak