×

DergiPark Bölge Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

ULAKBİM DergiPark ve B.U.Ü. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı işbirliğiyle, 27 Eylül 2018 Perşembe günü Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerine Bursa Uludağ Üniversitesi öğrenci, akademisyen ve dergi yöneticilerinin yanı sıra bölge üniversitelerinden araştırmacı ve akademisyenler de katıldı.

Eğitim semineri açılışında konuşan B.U.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, üniversite yönetimi olarak kütüphaneye yapılan yatırımlara dikkat çekerek; “Hem fiziki koşullar açısından hem de kaynak olarak kütüphanemizin imkanlarını sürekli artırmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yatırımların karşılığını almaya başladık fakat bunun çıktılarını üretilen yayın anlamında ve etki olarak daha fazlasını almak istiyoruz.” diye konuştu.

Eğitim öncesi söz alan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasan Arslan ise eğitim seminerine yönelik olarak B.U.Ü. dergi yöneticilerinden gelen talebi hemen değerlendirip kısa sürede gerçekleştirdiklerini belirterek; “Talebimize hızlı bir şekilde yanıt vererek ihtiyaç olan bu eğitimin kısa sürede gerçekleşmesini sağlayan DergiPark yöneticilerine sizlerin de huzurunda çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DergiPark eğitim uzmanları tarafından verilen ve gün boyu süren eğitimde; DergiPark evreleri ve hedeflerinden başlayarak, DergiPark içerisinde rolleri bulunan yazar, hakem, editör ve dergi yöneticilerinin karşılaştığı tüm süreçler hakkında bilgiler sunuldu.

Kaynak