×

Çocuk Kütüphaneleri İçin Koşacaklar

Kütüphane çalışanları, kütüphane dostları ve kütüphanecilik eğitimi devam eden öğrencilerden oluşan Fahrenayt 451 isimli futbol takımı oyuncuları 40. İstanbul Maratonununda “Çocuk Kütüphaneleri İçin Koşuyoruz!” temasıyla maratona katılacak.

Fahrenayt 451 oyuncularının açıklaması;

Bizler; kütüphanelerde çalışıyoruz, Bilgi ve Belge bölümü öğrencileriyiz, başka başka mesleklerden kitap ve kütüphane dostlarıyız. Bir araya geldik ve bir futbol takımı kurduk. Takımımız Fahrenayt 451 birbirinden farklı kimliklerin buluşma noktası.
Takımımızın her yıl üzerine düşündüğü bir konsepti oluyor. Bazen Kütüphane Yasasına, bazen özlük haklarına vurgu yapıyoruz.

Bu yıl ise temamız “Çocuk Kütüphaneleri” Ülkemizde ve içinde yaşadığımız kent olan İstanbul’da çocuk kütüphanelerinin yetersiz olduğunu biliyoruz. Var olan Çocuk Kütüphanelerinin imkânlarının zayıf olduğunu biliyoruz. Hiç kütüphane bulunmayan semtlerin varlığına tanık oluyoruz. İstiyoruz ki her mahallede, sürekli artan toplumsal değişikliklere yanıt veren ve bütün çocukların bilgi, kültür, oyun ve eğlenme gereksinimlerini karşılayan kütüphaneler olsun.

Destek vermek isteyenlere çağrı…

Çocuk kütüphanelerinin yetersizliğine dikkat çekmek için, imkânı olanlar ile 10K koşusuna katılıyoruz.
Eğer 10K’ya katılmak isteyen kütüphane dostlarımız varsa, son başvuru tarihi 30 Eylül, kaçırmayın!
Bunun haricinde, ayrıca Halk Koşusu’na da katılıyoruz.

Öyleyse gelin birlikte koşalım, çocuk kütüphanelerinin eksikliğine birlikte dikkat çekelim…
Etkinlik lnki https://www.facebook.com/events/479187612558189/

Koşular ile ilgili bilgiler için https://www.maraton.istanbul/

Kaynak