×

Bornova’da kütüphane seferberliği

İzmir Amerikan Lisesi 1969 Mezunları’nın desteğiyle hazırlanan Cumhuriyet Kütüphanesi, eski köy yerleşimi olan Çamiçi Mahallesi’nde törenle hizmete girdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 3 bini aşkın kitabın bulunduğu kütüphanenin açılış kurdelesini Murat Bakan’ın Eşi Selin Bakan, gönüllü kadınlar ve çocuklarla birlikte kesti. Açılışta sürpriz hediyeler dağıtılan çocuklar, masal okuma etkiliğiyle de keyifli anlar yaşadı.

Kadınlardan Başkan Atila’ya teşekkür

Açılış töreninde konuşan İzmir Amerikan Lisesi 1969 Mezunu Şakire Pöğün ile gönüllü kadınlar adına söz alan Işık Doğusoy, amaçlarının özellikle köylerde Büyük Önderimiz Atatürk’ü ve Cumhuriyet kazanımlarını çocuklara ve kadınlara anlatmak olduğunu belirterek, verilen destek için Bornova Belediyesi’ne ve Olgun Atila’ya çok teşekkür etti. Köylü kadınlar adına konuşan Çamiçi Muhtarı Mahmut Ceylan’ın Eşi Hatice Ceylan ise duygularını “Gösterilen bu ilgi ve verilen değer bizleri ve çocuklarımızı çok mutlu etti. Emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tüm imkanlarımız köylerimiz için

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise Bornovanın birbirinden güzel 12 köye sahip olduğunu belirterek, “Biz köylerimizi köy olarak görüyor, tüm imkanlarımızı onlar için seferber ederken doğal dokularını koruyarak yerelde kalkınmalarını istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda tarımla ilgili kurslar veriyor, Kiraz Festivali gibi tanıtım ve turizme yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Köylerimizdeki çocuklarımızın eğitimi, Atatürk ilkelerine bağlı ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmeleri çok önemli. Bu anlamda bu kütüphanenin hazırlanmasına katkı koyan başta kadınlarımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak