×

Babalar Günü! | Cem ÖZEL

[avatar user=”cemozel” /]
Cem ÖZEL

Kullanıcı Hizmetleri Yöneticisi/Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi
Evet yanlış duymadınız, aslında bugün Babalar Günü. Annelerimizi sevindirmesi gereken, yılın bir günü de olsa, onlara çok güzel bir gün yaşatması gereken babaların günü.

Güne öncelikle Orhan Kemal’in Tersine Dünya adlı kitabını okuyarak başlamaları gerekiyor. Annelerimizin nezdinde bütün kadınların neler çektiğini anlamaları açısından oldukça manidar bir kitap. Üşenmemeleri gerekir; ama diyelim ki üşendiler kitabı okumayı. Onlar da bu kitaptan uyarlanan filmi seyrediversinler bir zahmet.

Sonra yine annelerimize yani eşlerine, çaktırmadan, erkenden kalkıp ocağa çayı koysunlar. Masayı donatsınlar; ama öyle alelade bir masa değil. Öncelikle annelerimizin gözüne hitap etmeli kahvaltı sofrası. Sonra alelacele bi koşu fırına gidip taze ekmek ve envayi çeşit börek çörek alsınlar. Pazar olmasına rağmen dükkanlarını mutlaka herkesten önce açacak olan bir çiçekçiden (paraya kıyarak) güzel bir aranjman yaptırsınlar. Yolda gelirken erkek adamlıklarını bir kenara bırakıp almış olduğu çiçeği göstere göstere evin yolunu tutsunlar.

Eve vardıklarında kapının zilini deli gibi çalıp beklemeye koyulsunlar. Korkuyla kapıyı açmaya gelen annelerimize bir şok yaşatıp, şairane bir şekilde mesela “bu çiçekler bahçesini kaybetmiş hayatım” diyerek arkalarına sakladıkları çiçekleri çok kibar bir şekilde versinler. Çiçek alınmasına alışık olmayan annelerimizden bazıları çiçeğin fiyatını sorabilirler, sakın bir babalık yapıp da söylemeyin. Sonra annelerimizin gözünü kapatıp masayı hazırladıkları yere götürsünler. İkinci şoku ve sürprizi hazır masayı karşılarında görünce yaşayacaklar. Annelerimizin yüzündeki tebessümü de hiçbir şeye değişmesinler ve kocaman bir kucakla annelerimize sarılarak anneler gününü kutlasınlar.

Unutmayın bugün babalar günü. Elinizi sıkı tutarsanız iyi olur.