×

Kütüphaneciyim, mühendislik bitirsem zam ve tazminatım değişir mi?

Soru
Üniversitede THS’de kütüphaneci olarak çalışan kişi çevre mühendisliğini bitirmesi durumunda mühendis için belirlenmiş olan zam ve tazminatlara göre işlem yapılması gerekir mi?

Cevap
57 sayılı Kanunun 152. maddesinde zam ve tazminatlar düzenlenmiştir. Buna uygun olarak zam ve tazminat kararnamesi çıkarılmaktadır.

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararın 4/e maddesi:

“Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez.”

Kütüphaneci ve mühendis kadroları teknik hizmetler sınıfında yer almaktadır. Ancak her ikisi de lisans öğrenimi gerektirdiğinden ortada üst öğrenim bulunmuyor. Bu nedenle mühendis kadrosunun tazminatlarından yararlanamayacağınızı düşünüyoruz.

Kaynak

1 yorum

comments user
Ses

Ön lisans mezunu teknikere verilen haklar bile yok bize…