×

Kataloglama-Sınıflama Eğitim ve Proje Grubu kuruluyor

Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) Başkanı Ali Fuat Kartal, Kataloglama-Sınıflama Eğitim ve Proje Grubu hakkında bilgilendirme yaptı. Kartal, “Uzun yıllar ODTÜ Kütüphanesinde Kataloglama ve Sınıflama biriminde çalışan ve birim sorumluluğu yapan Zehra Erdem başkanlığında “Kataloglama-Sınıflama Eğitim ve Proje Grubu” kurulmasına karar verilmiştir. Grubun kurulmasındaki amaç; kataloglama ve sınıflama konusunda yaşanan otorite sorununa, bir parça da olsa ortak çözüm üretmektir. Kataloglama-Sınıflama konusunda meslektaşlarımızın bilgilerini güncel tutmak ve gerektiğinde kurulan ve kurulacak olan kütüphanelerin bilgi kaynaklarının organizasyonu konusunda kurumlar tarafından artan talepleri TKD bünyesinde oluşturulacak bu grup tarafından karşılayarak, hem meslektaşlarımıza iş imkanı sağlamak hem de Kataloglama-Sınıflama konusunda yaşanacak sorunlar için başvurulabilecek otorite bir grup oluşturmaktır.” dedi.

Kütüphane kurmak isteyen ve kataloglama-sınıflama konusunda uzman personel sağlama konusunda sıkıntı yaşayan kurumlara, TKD bünyesinde oluşturulanKataloglama-Sınıflama Eğitim ve Proje Grubu” ile destek vererek, mesleğimiz açısından önemli bir farkındalık yaratılacağı düşüncesindeyiz.

Projelerde çalışmak, çalışma grubunda yer almak isteyen Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde okuyan öğrencilerin ve tüm meslektaşların özgeçmişlerini tkd.dernek@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir.