×

TKD Başkanı’ndan çağrı ‘Meslek Örgütlerimize Sahip Çıkalım!’

2 Aralık 2017 tarihinde yapılan ÜNAK 12. Genel Kurul sonuçları açıklandı ve bu bağlamda TKD Başkanı Ali Fuat KARTAL meslek örgütlerimize yeteri kadar sahip çıkılmadığını, gereken önemin verilmediğini belirterek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Genel Kurula katılımın ve ilginin azlığı nedeniyle bu konudaki bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Demokrasiyi özümsemiş modern bir toplum olmak istiyorsak, STK’ların varlık nedeni üzerinde yeniden hem kamunun hem de bizlerin düşünmesi/tartışması gerekiyor. Maalesef ülkemizin mevcut koşulları gerçek anlamda bir sivil toplum bilincinin doğurabilecek niteliğe ve demokratik kültüre sahip olmadığı gibi bizde de bu bilinç yeterince oluşmamış durumda. Üyelerinin özveri ve destekleri ile ayakta kalma çabası içerisinde olan STK’lar bu tür üyelerin azlığı nedeniyle faaliyetleri ve bu faaliyetlerde başarılı olmaları sınırlı kalmaktadır.

Özlük haklarımız için, mesleğimizin hak ettiği değerin toplum tarafından benimsenmesi için, mesleki örgütlerimize sahip çıkalım.

———-

Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği 12. Olağan Genel Kurulu 2 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Genel kurulun gerçekleştirilebilmesi için gerekli çoğunluğun sağlanması ve Derneğimize sahip çıkılması konusunda bizlere Genel Kurula gelerek bizzat destek veren ve çeşitli nedenlerle bulunamayan üyelerimize en içten teşekkürlerimizi sunarız.

12. olağan Genel Kurul sonuçlarına göre yeni ÜNAK Yönetim ve Denetim kurulları aşağıdaki gibi oluşmuştur.

Yönetim Kurulu 
Nilüfer SAROS             Başkan
M. Fatih KUMSEL        Başkan Yardımcısı
Hüseyin Murat YÜCEL Sayman
Gözde TORUN            Yazman
Ömer ORHAN              Genel Sekreter
Nermin ÇAKMAK         Üye
Emine Hatun GÜR       Üye
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri
Somer BÜYÜKKAN
Tülay ERDURAN
Hüseyin KÖRPEOĞLU
Feyza ÇETİN
Esma BABAYİĞİT
Denetim Kurulu
 
Ebru KAYA
Şeyda AYTEM
Emine BAŞTAV
Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri
 
Güler KUMSEL
Serhat BAYTUR
Mine KESKİN