×

Kütüphanecilerin 3600 ek göstergeye geçmesi yönünde kanun teklifi verildi

Niğde Milletvekili Ömer Fethi GÜRER tarafından hazırlanan “Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” Meclis Başkanlığına sunuldu.

Kanun Teklifiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığında teknik hizmetler sınıfına dahil; kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arkeolog, sanat tarihçisi, müze araştırmacısı, kimyager, sosyolog ve matematikçi kadrolarda görev yapan Devlet memurlarının ek göstergeleri yükseltilerek “Yüksek Mimar ve Mimar, Şehir Plancısı ve Bölge Plancısı” ile aynı seviyeye çıkarılmaktadır.

Hazırlanan Kanun Teklifinin mevcut haliyle kabul edilmesi durumunda;

**Kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arkeolog, sanat tarihçisi, müze araştırmacısı ve sosyolog unvanlı kadrolarda olanlar sadece ilk dört dereceli kadrolarda değil, ilk sekiz dereceli kadrolarda ek göstergeden yararlanacak. Ayrıca, bu kadrolarda olanların 1.derecede yararlandığı 2200 ek gösterge 3600’e yükselmiş olacak.

**Kimyager ve matematikçi kadrolarında olanların her derecede yararlandıkları ek göstergeler artacak ve 1.derecede yararlandıkları 3000 ek gösterge 3600’e yükselmiş olacak.

Kaynak

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun eki (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “II. Teknik Hizmetler Sınıfı” bölümünün (a) bendinin “Yüksek Mimar ve Mimar ile şehir plancısı ve Bölge Plancısı unvanını almış olanlar” ibaresinden sonra gelmek üzere “ile Kültür ve Turizm Bakanlığı kadrolarında kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arkeolog, sanat tarihçisi, müze araştırmacısı, kimyager, sosyolog ve matematikçi unvanı ile çalışanlar” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Kanun Teklifinin Tam Metni için tıklayınız

Kanun Teklifi Komisyon Bilgileri

Komisyon Tipi Adı Giriş Tarihi Çıkış Tarihi Yapılan İşlem
Esas Komisyon Plan ve Bütçe Komisyonu 30/10/2017 Komisyonda
Tali Komisyon Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu 30/10/2017 Komisyonda

Kaynak

85 yorum

comments user
guven54

Kütüphanecilerin 3600 ek göstergeye geçmesi yönünde kanun teklifi hakkında bilgisi olan var mı durumumuz ne??? öğretmen polis din görevlisi derken milyonu aşkın memur bu haktan yararlanmak için gün sayarken belki on bini bulmayan biz kütüphaneciler hakkında artık bir gelişme bir güzel haber bekliyoruz lütfen tüm ilgililer yıllardır bekleyen bu talebimizi sesimizi duyun????

comments user
Arzu

Kanun teklifinden ses seda yok mu?

comments user
osmanlı01

15-20 kişi arasında sirkülasyon oluyor sürekli maalesef. Umursamaz adamlarla olmaz bu iş. şuan ki alımları boş verin gelecek alımlar için ön ayak olacak bunun farkında değil mi kimse?
Mezunlar, piyasada yok galiba işe de ihtiyaçları yok!
Mezun olacaklar, aman deyip nasıl olsa ben tercih yapamayacam mantığında mı? tekrar söylüyorum bir sonraki alımlar için emsal teşkil edecek bunun bilincinde olun…
Atanmışlar, evet rahatım nasıl olsa benim işim var deyip kendi kabuğunuza çekilecekmisiniz?
Bölüm adına, gelecek adına destekleriniz şart.
Bölüm hocaları, Birkaç hoca haricinde destek yok denecek kadar az.
Sözün özü, birlik olup toplu hareket etmemiz lazım. Ve en önemlisi destek lazım…

comments user
Çağlar

Pılınızın pırtınızıbtoplayın ve Twitter’a gelin. 200lük alımdan 1 tanesi bile bizden başka hiçkimsenin hakkı değil. Hiç mi zorunuza gitmiyor bu durum? Adamlar her konuda donsnımlı olduklarını yazıp 200lük alımdan yüzsüz şekilde pay istiyor. Elinizi taşın altına koyun. Artık koyun lütfen, son günler bu alım için.

comments user
Başkan

Cimer den bugün yazdığım yazıya cevap geldi. Arkadaşlar bu iş olacak derken sonuna gelmişken kendimizi salmayalım. Hakkımızı alacağız biraz daha aktif olalım

Sözleşmeli personel alımında Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü mezunlarına yer verilmesi yönündeki 22/11/2017 tarihli ve 1864405 Sayılı CİMER başvurunuz incelenmiş olup, konuya ilişkin değerlendirme çalışmaları devam etmektedir.
Bilgileriniz rica ederim.

comments user
Başkan

Arkadaşlar tapudaki en önemli isimler arasında olan Zeynel bey yener bey ve Ömer Faruk beyin desteğini almışız. STK da görevli olan aktif insanlar etkinliğimize katılıyor. Fakat şimdide katılım düştü twit atma olayı çok azaldı. Rehavete kapılmayın daha Ortada bir şey Yok. İlk önce hak olan kadroyu alalım..
Zafer inanarak çalışanlarındır. Bazı arkadaşlar zafere inandılar şimdide çalışmayı bıraktılar twit bimer cimer.. açıklama gelene kadar boş durmayalım. Unutmayın UMUTLARDA SEVER YARINLARI !! yarınlarınızı karanlığa çevermemeniz temennisiyle.

    comments user
    Çağlar

    Nerden öğrendin kardeşim, kaynağın nedir?

comments user
hakan

eğer 60 barajı koyulup başka bölümler de dahil edilirse yine hüsran olur arşivci ünvanına başkasını nasıl alabilirler onu da anlamıyorum ya,biz bu kadar çırpınıp duruyoruz kalkıp edebiyat bölümünü de mi ilana ekleyecekler

bide sözlü mülakat cabası düşünmek bile istemiyorum,mülakatsız kpss puanı ile tercihler verilsin diğer türlü hak,hukuk çiğneniyor

    comments user
    Oğuz

    bu durumuda ekleyelim mutlaka. mulakat istemiyoruz

comments user
Oğuz

Twitlerimize mülakat konusunu ve edebiyat farsca bölümlerinin olmamasi gerektigini de ekleyelim. böylece baraji da 60 koyarlarsa 70 alti bile atanabilir. diğer türlü 60 i da mulakata çağıracaklar

comments user
Oğuz

Bu alim mulakatla olmamali. Zira tapu 1300 alımı da osym den tercihle yaptirdi. ayrica bir ara bi belge dolaşıyordu ortalarda osym ye bildirilen arsivci kadrosu diye. mulakatla olursa cidden çok can sıkar yine

comments user
Kutp

Arkadaşlar her yerde en son yapılan duyuruda arşivci alımının emlak ve tapu bölümlerine verileceği bunun için hakkımız olanı çabalayalım diye yorumlar yapıyoruz. Ancak son zamanlarda bi ilan olmadı emlak yönetimi bölümünden alınacak arşivci diye.

comments user
Çağlar

Burada Tapu alımıyla ilgili neler neler konuştuk. Okuyup yorum yazanlar hiç okumamış gibi yazıyor. Bazen yatacak yeriniz yok cidden.

    comments user
    Oğuz

    hocam ihtilafa gerek yok lütfen şu hakkımızı alalm. sonra birbirimizi yiyelm. birbirimize düşelim 🙂 gözünüzü seveyim burda harcayacagimiz enerjiyi twitter bimer cimerde harcayalm. haydi kardeşlerim

    comments user
    Çağlar

    Bimer cimer’i kimseden öğrenenecek değiliz, siz yokken benle kral(başkan) vardık ama taam. 😀

    comments user
    Çağlar

    Sayın İlgili,
    Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere ilan olunacağı belirtilen 200 kişilik arşivci alımı, bu konuda eğitim alan tek bölüm olan Bilgi ve Belge Yönetimi mezunlarının hakkıdır. Alım sürecinde bu durumun değerlendirilmesini saygılarımla arz ederim.

    comments user
    Başkan

    Çağlar kardeşim vardık var olmaya da devam edeceğiz yeter ki diğer kardeşlerimizde bu mücadeleye inansınlar. Ve destek olsunlar maalesef Twitter da biraz rehavete kapılmaya başladık rica ediyorum ilk günki devam edelim. Her şey gelir geçer kazanılan kadro ve gelecek iş kapıları kalır geride .. #kral

    comments user
    Çağlar

    İnsan Kaynakları’nı aradığımda yıl sonuna kadar alım gerçekleşir demişlerdi.

    comments user
    Çağlar

    Öyle anladım Sırma kardeş.

comments user
Başkan

Değerli kardeşlerim Harika bir sinerji yakaladık yaptığımız etkinlik her geçen gün daha fazla kişinin katılımıyla artıyor. Sizden ricam şunlar:
1)ilk günkü gibi aşkla şevkle twit atmanız
2)bimer ve cimere mesaj atmanızdır.
3)twitlerde Soner bey başta olmak üzere bayındır memurseni tapu kadastro insan kaynaklarını Zeynel ve yener beyleri etiketleyelim
4)her akşam saat 20:00 de ne işimiz olursa olsun askıya alalım etkinliklere devam edelim
5) Soner beyin yapmış olduğu paylaşımlara en az bölüm olarak 50 yorum bırakalım herkes 1 yorum bıraksa 50 olur zaten.
6)Twitter hesabı olmayan varsa lütfen açsın
7)profillerimize resim koyalım daha dikkate alınıyor

Tekrar rica ediyorum ben atmasam olur atan birisi var diye düşünmeyin amacımıza çok az kaldı. Sadece siz değil sizden sonra geleceklerin önünü açacaksınız.

İlk günkü aşkla Durmak Yok yola devam … @KRAL

    comments user
    Oğuz

    2 hesabimla sürekli twit atıyorum. Her bos durdugumda telefon elimde olduğunda atıyorum. Cidden bu kadrolar bize gelecek az kaldi

comments user
Oğuz

Ha gayret destek. #ARȘİVCİBBYDENÇIKAR @atanmynktphnc her yere yazalım

comments user
Ahmet

Twitlere devam edelim arkadaşlar durmadan yazalım ve hergün bi 10 dakikamızı ayırıp bimere ve cimere yazı gönderelim emeğimizin karşılığını alacağız inşallah. Bölümümüze sahip çıkalım herkes ekmek yesin eğitimini aldığı meslekten.

comments user
Hakan

Ağzımı bozmak istemiyorum da ne biçin insanlar var ya gitmiş alakasız bir bölüm okumuş kendi hakkı olmayan bir kadroyu istiyor utanmadan,bunlara kim yüz verdiyse kabahat ondadır.Ben 4 yıl eğitimini almışım beyefendiler 2 yıl emlak falan okumuş arşiv uzmanı olmaya çalışıyor.Bu kadro bizim olacak inşallah herşey ortada göz göre göre hakkımızı alamazlar

bölümümüz hakkında en ufak fikri olmadan atıp tutanlara karşı mücadeleye devam arkadaşlar

comments user
Başkan

Bu sabah tapucuların grubunda yazan yazıya hiç dokunmadan paylaşıyorum dikkatli okuyun ne kadar sinsi olduklarını anlayın ona göre bölüme sahip çıkın.”””Arkadaşlar bilge belge yönetimi diye bir bölüm gece gündüz tapu için çalışma yapıyor. Atanabildiğimiz bir tapu bölümü var onuda elimizden almak üzereler. Eğer bizde karşı bir çalışma yapmassak işimiz zor..bir kere bu bölümden alım yapılırsa her alımda alım yapılmaya devam eder. Onun için çalışma başlatalım”””””. Adamlar bile biliyor ki bu alımda asıl hakkı olan Bilgi ve Belge Yönetimine kadro verilirse bundan sonraki süreçte kendileri bu hakkı gasp edemeyecek. Var gücünüzle bir daha #arşivciBBYdençıkar @kral

    comments user
    Ebruli

    Arkadaşlar merhaba, bende bugün bimere yazdım inşallah hakkımız olan kadroyu alırız ve kısa sürede bir dönüş olur. Yeterki umudumuzu yitirmeyelim.

    comments user
    Yavuzhan

    Durmak yok sürekli twit atıp bimer ve cimere yazmaliyiz. İnsallah sonu bizim icin mutlu bitecek arkadaslar.

    comments user
    Oğuz

    @aaa sanmıyorum. 1300 alim osym tarafından tercihle alindi. mulakat olmayacaktir yine. tapu böyle alıyor. eğer baska bolumleri katmazlarsa 71 72 puan üstü herkes atanir

    comments user
    Oğuz

    @aaa hocam herkes tercoh yapmayacak. sozlesmeli kutuphane aliminda bile bakacak olursaniz 200. kişinin puani 75 küsürdu sanirim.hele birde tercihte gireceği icin ben 72 73 ler olacak diye düşünüyorum. hele bir alım olsunda. size o puanla gelir merak etmeyin. önünüzden cok kisi elendi

    comments user
    Hakan

    aaa kardeşim sen önünden 200 sözleşmeli atananları da çıkarsana onları neden saymıyorsun
    70 üstü alan herkes atanır inşallah zaten sözleşmelilerden tercih veren olmaz kütüphanecilik arşive kıyasla daha ağır basıyor neticede,herkesin de tercih yapmayacağını düşünürsek 70 lere kadar iner yeter ki ilan bir an önce gelsin fazla uzatılmadan bu yıl içinde alım gelmeli ilan gelene kadar devam etkinliklere

    comments user
    Yavuzhan

    Arkadaslar alim olursa mulakatla mi olacak merkezi atama yoluyla mı ?

    comments user
    Çağlar

    BayındırSen’deki Gökhan Bey mülakat ile alım yapılacak sanırım demişti. Kokusu çıkar yakında.

comments user
Oğuz

Bugün ilk defa bölümdaslarimla gurur duydum. girdim tweet atmaya. Maasallah 6 7 arkadaş emlakcilari bastırmış. Hepinizin adini yazdim aklıma. Sizinle gurur duyuyorum. Klavyenize kuvvet. Mücadelemiz meyvelerini veriyor.

comments user
Oğuz

Taslak metni aşağıya yazdim. lütfen 2 dk ayırın siz ve cevrenizdekilere yollattirin. twetlere de devam. ha gayret

comments user
Ahmet

200 kişilik arşivci kadrosu için bimer ve cimere de yazı gönderelim ben gönderdim ha gayret..

comments user
Başkan

Evet arkadaşlar amacımıza kısmen ulaştık bu etkinliği Soner beyin Gökhan beyle yapacağı toplantıya kadar sürdürmemiz lazım. Fark ettiniz değil mi biz bu etkinliği yapmasaydık hakkımız maalesef uçup gidecekti. Ben uzun süredir tek başıma bir şeyler yapmaya çalışıyordum ama hiçbir şey yapamadığımı 2 gündür farkettim katılan arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum. Diğerlerine katılmayanlara ise ACIYARAK bakıyorum. Meslektaşlarınız mücadele ederken sizler köşede yazılanları zavallı gibi okuyor mücedaleye hiçbir şekilde ne bimer ne cimer nede Twitter da katılıyorsunuz. Yazık

    comments user
    Çağlar

    Biz de burdaydık aylar önce, ayıp oluyor. 😀

comments user
Asude

Birazda bu yasa teklifi için bimer ve cimer e yazalım arkadaşlar, fırsat her zaman gelmez.

    comments user
    Oğuz

    Ne zamanki atananlar bu bölüme destek verir, oturduğu yerden biz atandık zaten mantığından vazgecip bimere cimere yazarlar. bende o zaman yazarim. ama su zaman o zaman değil kusura bakmayın

comments user
hakan

geleceğin arşivcileri konferansında bunu dile getirecek bir büyüğümüz olmadı mı ? merak ediyorum adı üstünde arşivci konferansı çıkıp tapu genel müdürüne durumu izah etmiyorlar mı hazır fırsat işte.illaki bizim bölümden birileri gitmiştir oraya neden kimse sorumluluk almıyor bizim yapabileceğim sosyal medyadan örgütlenmek başka bişey gelmiyor elimizden

comments user
oğuz

Sayın Yetkili;
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastroya 1500/200 kadro arşiv uzmanı alımı yapacağını duyurmuş ve yaklaşık 1300 alım yapmıştır.200 Arşivci kadrosunun akıbeti hakkında hiçbir bilgi verilmemekle beraber sosyal medyada bazı sendika yöneticileri 200 arşivci alımı kadrosunun yakın zamanda gerçekleştirileceği ve bu kadronun emlak yönetimi bölümüne tahsis edileceğini belirtmiştir.Söz konusu kadrolar hakkında bilgi almak ve yapılacak arşivci kadrosu tahsisine; almış olunan eğitim ve liyakat gereği Bilgi ve Belge Yönetimi mezunlarının alınmasını talep etmekteyiz.Zira Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü öğrencileri arşivcilik alanında lisans düzeyinde eğitim almaktadır.Bu konuda hassasiyetimizi ve önerimizi göz önünde bulunduracağınızdan şüphemiz yoktur.
Saygılarımla
Teşekkürler.

comments user
oğuz

lütfen bu metni kopyalayıp bimer ve cimere olanlarda twitterda paylaşsın.Hatta Sonet Tufanoğlunun tweetinide ekran goruntusu olarak yolladım.Cevremde 4 kişiye yollattım.Ha gayret dostlar az kaldı ilan bizimdir !!

Sayın Yetkili;
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastroya 1500/200 kadro arşiv uzmanı alımı yapacağını duyurmuş ve yaklaşık 1300 alım yapmıştır.200 Arşivci kadrosunun akıbeti hakkında hiçbir bilgi verilmemekle beraber sosyal medyada bazı sendika yöneticileri 200 arşivci alımı kadrosunun yakın zamanda gerçekleştirileceği ve bu kadroyu emlak yönetimi bölümüne tahsis edileceğini belirtmiştir.Söz konusu kadrolar hakkında bilgi almak ve yapılacak arşivci kadrosu tahsisine; almış olunan eğitim ve liyakat gereği Bilgi ve Belge Yönetimi mezunlarının alınmasını talep etmekteyiz..Zira Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü öğrencileri arşivcilik alanında lisans düzeyinde eğitim almaktadır.Bu konuda hassasiyetimizi ve önerimizi göz önünde bulunduracağınızdan şüphemiz yoktur.
Saygılarımla
Teşekkürler.

comments user
Kütüphaneci

Arkadaşlar bimer cimer mail hesapları ne olursa akşama kadar yollayın. Akşamda twitterdayız. Hakkımızı alacağız inşAllah

comments user
Başkan

Değerli Canlar arşiv Uzmanı alımını sadece 200 kişi olarak düşünmeyin. Arşiv Uzmanı alımı eğer Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden gerçekleşirse kısa vadede mükafatını alacaksınız ayrıca bundan sonraki tapu alımlarında mezun olacak kardeşlerimize iş kapısını sonuna kadar açmış olacağız. Unutmayın bu alım tüm bölüm mezunlarının umudunu yeşertecek. İrtibatta olduğum yetkili bir insan yapılan etkinliklerin yetkililere ulaştığı ve bu alımın Bilgi ve Belge Yönetimi mezunlarından olmadığı taktirde gelecek tepkiyi göze alamayacaklarını belirtti onları daha da zor durumda bırakan olayın cimer ve bimer olduğunu söyledi.

    comments user
    osty

    kesinlikle katılıyorum. bimere ce cimere yazmak gerek. nu alım olursa eğer tekrar arşiv kadrosunu almış oluruz.sadece bu alım olarak düşünmeyin gelecek için de çok parlak olur.Yazın arkadaşlar 2 dk nızı almaz bimer ve cimere yollayın

comments user
Kutp

Geleceğin Arşivcileri konulu sempozyum başladı bakalım ne konuşulacak

comments user
Kpssbby

Bu arada da gündüz içinde arama etkinliği yapiyoruz. Tapu ve kadastro genel müdürlüğünü ilgili birimleri arayarak bilgi ve belge yönetimini hatırlatıyoruz.

comments user
Kpssbby

Takipte kalın arkadaslar bu akşam yine bi etknlik organize edicem.

comments user
Başkan

Aldığım duyumu açıklıyorum normalde bu alım için emlak Yönetimi mezunlarına söz verilmiş fakat 2 gündür yapılan baskı geri adım attıracağa benziyormuş 2 günde yapılan bu baskı “bugünkü çok daha güzeldi” ses getirdi ben istiyorum ki cumaya kadar devam edilsin saat 20:00 de saman alevi gibi görmesinler bizi

    comments user
    hakan

    valla hocam umarım olur bir an önce,200 alımı verseler daha önce yazdığım gibi 70 puanı barajını geçen her arkadaşımız atanır hemen hemen dışarıda kimse kalmaz

comments user
Başkan

Arkadaşlar yarın vakti olanlar haliç kongre merkezine arşiv sempozyumuna katılsın. Bölüm hocaları ve tapu yetkilileri gelecek 11 ile 15 arası

comments user
Kpssbby

Tekrar etkinlik var.

comments user
Kpssbby

Arkadaşlar bu akşam tapu kadastronun alacağı 200 kişilik personel için saat 20.00 dan itibaren #ArşivciBBYdençıkar hastang ile @sonertufanoglu
@tkgmgovtr
@zaturkoglu
@arsivdaires etiketleyerek bir etkinlik daha yapıyoruz. Daha fazla yardımınıza ihtiyacımız var. Bir twit belkide bir kadro getirecek. Siz yoksanız bir kişi eksiğiz.

comments user
Başkan

Dün çok güzel bir etkinlik yapıldı ama tam anlamıyla anacına ulaşabilmesi için bu hafta bitene kadar tekrarlamalıyız. En azından dönüt alalım sayfa yöneticilerine sesleniyorum siz sadece saati belirleyin açtığım tag ise karıştığı için gündem olamıyoruz #arşivciBBYdençıkar herkes bu şekilde göndermiyor. Haber bekliyoruz tekrar aynı etkinliği yapalım

    comments user
    osmanlı01

    Yahu anlamak mümkün değil. Kimse atanmak iş sahibi olmak istemiyor galiba. BBY mezunu binlerce arkadaş var. Ve dünkü katılım çok azdı. çok mu zor 1 saatiniz ayırıp twit atmak. Kadrolar elden gidiyor.
    Biraz sahiplenin artık. Atanamamış arkadaşlar ?? özellikle sizlerden destek daha çok gelmesi lazım. bakıyorum düne atanmış kişiler daha çok twit atmış. Lütfen gerekli hassasiyeti gösteriniz…

    comments user
    Başkan

    Ben bu insanlara anlatamıyorum en azından bimer ve cimere başvurun.

    comments user
    hakan

    yok ya başvurmazlar sesleri çıkmaz bazılarının ilan geldi mi hemen başlarlar referansları kovalamaya böyle de bi yüzsüzlerdik

    comments user
    Kütüphaneci Hanım

    Etkinliklere devam edelim hakkımız olanı alalım. Lütfen arkadaşlar bu kadroya ihtiyacımız var. Biz durmadan tweet atıyoruz ama kadroyu alınca herkes başvuru yapacak

comments user
Başkan

Arkadaşlar 8 deki etkinliğe herkes katılsın ben @afrancengiz nickini kullanıyorum kimler etiketlenecekse paylaşıyorum sayfamdan bakabilirsiniz ayrıca Twitter adresi olmayan arkadaşlar ise bimer ve cimere yazsın. Bazıları bir işe yaramaz diye düşünebilir emlakçılar Twitter sayesinde geçen alında çok sayıda kadro aldı. Yarında rica ediyorum tapu insan kaynaklarını ve bayındır memur senin numarasını internetten alıp arayalım. Olacak ama biraz emek lazım.

comments user
hakan

arkadaşlar soruyorum sizi arşivci olarak kurumsal firmalarda istihdam edilen kaç kişi var ? fakülte okuyoruz arşiv eğitimi alıyoruz ama dışarıda yüzümüze bakan yok,hiç unutmuyorum geçen yıl istanbulda bi firma arşivci için en meşhur iş arama sitesinde ilan vermişti sonradan detaylarını öğrendim ki bunlar belediyenin arşiv düzenleme işi için ihaleyi almış kendi meslektaşlarını asgari ücrete süründürmey için ilana çıkmışlar bide arşivci demişlerdi lise mezunlarını bile çağırıyorlardı.Maalesef değer verilmiyor baksana devletin kurumu bile bizi arşivci olarak görmüyor

comments user
Kutp

Arkadaşlar, Türk Arşivciler Derneği. Bu alımlarda hakkımızı savunmayacaklar veya olayın takibini yapmayacaklar ise ne işe yarayacaklardır. Zamanında takip edeceğiz süreci demişler ancak hiç ses çıkmamıştır. Türk Arşivciler Derneği yetkilileri ile görüşmemiz gerekmektedir. Dernek gücünü kamu gücünde göstermeleri gerekmektedir.

comments user
Kpssbby

Arkadaşlar bu akşam tapu kadastronun alacağı  200 kişilik personel için saat 20.00 dan itibaren #ArşivciBBYdençıkar hastang ile @sonertufanoglu
@tkgmgovt etiketleyerek bir etkinlik yapıyoruz . Destekleriniz mühim. Siz yoksanız bir kişi eksiğiz. Lütfen katılım sağlayın.

comments user
Kpssbby

Arkadaşlar merhaba pazartesi bi twittir etkinliği olucak buradan da duyurucam.

    comments user
    Yavuzhan

    İnşaallah katılım fazla olur. Atanan atanmayan tüm arkadaslardan destek bekliyoruz.

comments user
Başkan

TIKLAYINIZ

Bakın isterseniz eğer sesimiz çıkmazsa alım emlakçılara gidiyor. Hakkımızı istiyoruz

    comments user
    Çağlar

    Sabah sabah iyi sinirlendim. Hemen aradım Bayındır Memur Sen’i. Soner Can Tufanoğlu Genel Başkan. İl dışındaymış. Haftaya dönecekmiş. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları’nı arayalım. Bizim hakkımız bu kadrolar.

    Ayrıca bir kere Tapu Kadastro bana emlak yönetimi atandı 1300 kişilik alım ile birlikte demişti. Yine nerden çıktı bunlar onu da anlamadım.

    comments user
    Çağlar

    Emlak yönetimi alımı yapılmış zaten. Yine mi alınacak bu çakallar yani? TIKLAYINIZ

    comments user
    Çağlar

    Bakın bakın laflara bakın.
    TIKLAYINIZ

    comments user
    hakan

    şuraya bak ölmüşüz de ağlayanımız yok diyceksiniz ki dernekler meslek büyükleri ne yapsın,çok şey yapabilirler öyle hazinei evrak konferansları düzenlemekle olmuyor bu işler,bak arşiv alanında eğitim aldık ama tapu kadastroya ön lisans mezunlarını sokacaklar göz göre göre.Hayır bide alınacak iller bile belliydi ne oldu da sümenaltı edildi herşey.Şu 200 alımı bizden yapsalar 70 puan barajını geçen neredeyse hemen herkes yerleşir mülakata bile gerek kalmaz o derece iyi bir süreç olur bizler için.

    Ama hiç ümidim yok neden derseniz alımlara çıkılacağı söylenip daha sonra ses seda kesilmesi neler olup bittiği hakkında az çok fikir veriyor,büyük ihtimalle bizden alım yapılmayacak

    comments user
    hakan

    buraya bir çok atanan/atanamayan bölüm mezunları giriyor bakın arkadaşlar olayın ciddiyetini kavrayın lütfen bu alımda elimizden kayıp gitmesine göz yummayın twitter,bimer,cimer neresi olursa yazın facebook sayfalarındaki yöneticiler bunu haber yapsın

    en az 4-5 tane bizim bölüm ile alakalı sayfalar var hiç birinde bu konu neden yer edinmiyor yahu ne kadar duyarsız insanlar var bu camiada,

    comments user
    BBY Haber

    Daha önce yapılan haber içeriği için buraya tıklayınız ve facebook grubunda paylaşılan içerik için ise buraya tıklayınız.

comments user
Başkan

Merhaba lütfen bu mesajımı Cumhurbaşkanımıza veya danışmanlarına iletiniz tapu kadastroya 1500 personel alınacaktı 1300 ü alındı geriye kalan 200 arşiv Uzmanı alımı içinde 4 yıl boyunca eğitim gören Bilgi ve Belge Yönetimi mezunları değil bu konuda eğitim almamış emlak Yönetimi mezunları alınması gündemde. Bu konu bizleri üzmektedir sayın cumhurbaşkanımız her daim liyakat istediğini vurguladığı halde arşiv gibi önemli bir bölüme liyakatsız bölümlerin alınmasını üzüntüyle izlemekteyiz arşiv kongres yarın başlıyor başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere sizden destek beklemekteyiz. Saygılarımla

Ben bu yazıyı cimere yazdım birazdan bimerede yazıcam üzerime düşeni yapıyorum sizlerden de aynı hassasiyeti bekliyorum gerçekten dikkate alıyorlar arkadaşlar köprü öncesi son çıkış 1 haftamız var bastıralım.

    comments user
    Yavuzhan

    Bende göndericem bimer ve cimere.

comments user
Başkan

Allah aşkına çok mu zor şu alım için destek olmanız. Emlakçılar gibi olamıyoruz alım yapılacak sesimiz çıkmıyor tapu ya yazın arkadaşlar twit üzerinden Soner can tufanoğluna yener Karataşa çok zor değil yaa alım olacak hakkımızı yedirmeyelim.

    comments user
    Kütüphaneci

    Ben tweet attım hocam ama toplanıp biri öncülük etse bir şeyler yapsak. Biz dururken emlak yönetiminden mi alım yapılacak

    comments user
    Yavuzhan

    Evet arkadaslar suraya bi el atalim.Sessiz kaldigimiz surece elimizde bulunan haklarimizi kaybediyoruz.

comments user
Sinem

Kütüp-l e yazarsanız çok iyi olur, bende üye olarak yazacağım duyurulmalı.

comments user
Ali

Daha önceden de denendi ama hep hüsran oldu. İktidar milletvekili ikna edilmeli. Yoksa bu kanun çıkmaz.

comments user
tekin

üNİVERSİTELERDE MEVCUT UZMANLAR NE YAPIYOR FARKLI OLARAK DİĞER MESLEKDAŞLARDAN ,, EE ONUN GÖSTERGESİ OLUYORDA BİZLERİN NEDENN OLMASIN ?

comments user
tekin

Bu konunun mecliste takibi için ilgi dilekçeye ilişkin tüm kütüphaneciler ve diğer meslek çalışanları örgütlenerek dileçe vermek akıllıca olur.

comments user
tekin

İmamlara 3000 gösterge veriliyorda kütüphanecilere neden verilmiyor

    comments user
    carl gallagher

    imam nedir ki ya 3000 ek gösterge alsın. komedi valla.. napıolar ki??

comments user
100657

Bu husus daha önce de Kültür Sanat-Sen ve Kültür Memur-Sen’e dilekçe ile iletilmişti. Şahsen 3600 isteğini afaki görüyorum ama “C bendi ve 3000 ek gösterge” ısrarımızı sürdürmeliyiz.

comments user
carl gallagher

yapmazlar.