×

DPB, KPSS 2017/2 yerleştirmesi için talepleri topluyor

Devlet Personel Başkanlığı, KPSS 2017-2 merkezi memur yerleştirmesi için kamu kurumlarından talepleri topluyor. Ocak ayında açıklanan takvime göre KPSS 2017-2 için 7 Ağustos-6 Ekim 2017 tarihleri arasında DPB kurumların atama taleplerini toplamaktadır.

BBY için değerlendirme

2016 KPSS sınav sonucuna göre yapılan geçtiğimiz iki atama incelendiğinde BBY bölümüne,2016-2 merkezi yerleştirmede 62 ve 2017-1 merkezi yerleştirmesinde ise 27 kadro olmak üzere bu iki atamada toplam 89 kadro açılmıştır. Mevcut veriler değerlendirildiğinde önümüzdeki Kasım ayında yapılacak olan 2017-2 KPSS yerleştirmesinde BBY‘ye çok fazla kadro açılmayacağı muhtemel gözüküyor. Umuyoruz ki yanılırız ve daha çok kadro açılır, meslektaşlarımız mesleğini icra eder.

Buradan alanımızı ilgilendiren tüm kamu kurumları üst düzey yetkililerine ve tüm camiamıza sesleniyoruz; lütfen açıkta bekleyen meslektaşlarımıza destek olun ve bir kadro açarak onların geleceğine sahip çıkın! Kurumların son talep gönderme tarihi: 6 Ekim 2017.

64 yorum

comments user
Oğuz

Hala inanamıyorum bu doğru mu cidden. 🙁

comments user
Oğuz

Söylenecek söz yok yazıklar olsun.

comments user
Çağlar

Burda 70li kadrolardan bahseden bir TROLL vardı. Hahahahahahhahahaha 😀

comments user
Raitaro

3 kisilik açıldı. Hepimize geçmiş olsun. Aksaray İstanbul emniyet Bursa. Kültür 0 cekti

comments user
Oğuz

Kültür Bakanlığı ilk dpb den gelen 10 kadroyu 2017/1 de 10 memur alarak kullandi. 2. dpb kadrolarinda kültür bakanlığına 90 kadro tahsis edildi bakalım bunların kaçı kütüphaneci olacak..

    comments user
    Yavuzhan

    Sanırım bugün belli olur. İnşallah iyi kadro açar bakanlık

    comments user
    Oğuz

    İnşallah hocam. 45+ kadroya 77 puana ineceğini düşünüyorum

    comments user
    Yavuzhan

    İnşaallah hocam. Şuan stres tavan bende beklemek yoruyor insanı.

    comments user
    Kpssbby

    Offff kac kadro gelecek gerçekten yaşadığımız stresin tarifi yok hocam.

    comments user
    Yavuzhan

    Lisans icin 912 kadro acilmis bakalim bunun kaci bizim icin

comments user
Arda

Böyle kişiye özel ilanlar olduktan sonra zaten bir yere varamayız. Google ve yöktez den araştırınca burdaki en az 30 kişinin kim olduğunu öğrenebilirsiniz. Ne diyim tuz kokmuş gitmiş.
İlan için TIKLAYINIZ (Not:Bizim bölümle ilgili değildir)

comments user
Oğuz

Yazın yazın. merkeziyi de tercih edin sozlesmelide girin. tbmm ye de başvurun kara kuvvetlerine de başvurun. diyanete de bddk ya da girin. asla kaçırmayın.

comments user
Elifff

İnşallah kadro yakan insanlar umduklarını bulamayıp sonu hüsran olan bir işe girmiş olurlar. Çünkü aldıkları ah az olmayacak

comments user
Kpssbby

Çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmaları:

Madde 97 – (Değişik: 29/11/1984 – KHK 243/17 md.)

Memurlardan mali ve cezai sorumlulukları saklı kalmak üzere;

A) 94 üncü maddenin 2 nci ve 3 üncü fıkrasına uygun olarak memuriyetten çekilenler altı ay geçmeden,

B) Bu Kanuna göre çekilmiş sayılanlar ile 94 üncü maddenin 2 nci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl geçmeden,

C) 95 inci maddede yazılı zorunluluklara uymayanlar 3 yıl geçmeden,

D) 96 ncı maddeye aykırı hareket edenler hiçbir surette,

Devlet memurluğuna alınamazlar.
Buradaki B maddesi sözleşmeli olarak atanan arkadaşlar için mühim.

    comments user
    sözleşmeli

    daha evvel sözleşmeli çalışıp kadroya geçen çok oldu bir sıkıntı olmuyor sonuçta istifa gerekçesi belirli

    comments user
    Yavuzhan

    @sözleşmeli sanirim sizde tercih yapacaksiniz puaniniz kac acaba ?

    comments user
    Kpssbby

    @sözleşmeli hocam sözleşmeli devlet memurları kanunun iyi gözden geçirmek gerekiyor. Geçen haziran ayında sözleşmeli atanıp tekrardan merkezi atama ile tercih yapanlar 5 kişi branş sıralamasında dahi düşmedi. Göreve başlayamadilar.

    comments user
    Kpssbby

    Elbetteki karar sizlerin.

    comments user
    Oğuz

    Yok yok gir kadroluya da gir. hatta jandarmayada basvur tbmm ye de basvurmussundur inşallah. o da sozlesmeli ama olsun belki oluyordur. oraya da başvurun. biz zaten taş yiyerek hayatımızı sürdürüyoruz..

    comments user
    sözleşmeli

    böyle ithamlarda bulunuyorsunuzda sözleşmeli personel alımında 1 yıl bekledik beklerkern kim destek oldu kimse ağzı olan herkes konuşuyor yok şöyle yaptım yok şuraya başvurdum atandığınız zaman atanamayanların halini kimse hatırlamıyor sizde atanınca burayı kaç kere yoklayacaksınız çok merak ediyorum

    comments user
    Kütüphaneci

    @sözleşmeli hocam puanınızı açık bir şekilde söyleyebilir misiniz? Belki kendinizce haklı olduğunuz konular vardır ama bizlerde aylardır bekliyoruz. Benim önümde fazla bir sözleşmeli kalmadı. Bunu söylememin sebebi sizin tercih yapmanız belki beni etkilemez bile. Ama ailelerimiz gözümüzün içine bakıyor. Yıllardır bekleyen bir insanın atamasına bir şekilde engel olmak bence sizi de üzer. Tabiki en son karar sizin olacak. İstediğiniz kadro geldiğinde tercih yapacaksınız muhtemelen. Ama bu davranışınızın kendinizce haklılığını savunabileceğiniz en son yerlerden birisinin de burası olduğunu unutmamanız gerekir.

    comments user
    Kaan Karadeniz

    @@@sözleşmeli,

    Kim mi destek oldu size? Buradaki bu kadar insan, Twitter’da etkinlik yapan o kadar insan daha neler yapacaktı? Kimsenin sesi çıkabiliyor mu bir bak bakalım. Sesini çıkarttığın an vatan haini olarak damgalayıp olabildiğince yükleniyorlar. Buna rağmen pek çok kişi kendi aday memurluğunu riske atarak eleştirdi, bakanlığa ulaştı, BİMER’i rahatsız etti, CİMER’i rahatsız etti.

    Ben sözleşmeli kontenjanlar açıklandığı an gelip burada söyledim. Yer seçme şansınız olmayacak eğer puanınız iyiyse kadrolu atamalara bekleyip geridekilere yer açın dedim. Ama bazıları ne yaptı? İnatla sözleşmelide tercih yapıp bir yere yerleşti. Kadroluda kendi istediği şehirde kadro olunca bir de gidip orada tercih yaptı.

    Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum ama burada hata bu insanların değil. Burada hata yanlış bir biçimde sözleşmeli alım gerçekleştiren bakanlığın. Bir daha sözleşmeli alım olduğunda ders çıkartıp çıkartmadıklarını görme fırsatımız olacak. Kimse kusura bakmasın. Oldukça amatör bir iş yaptılar ve STK’lar ağzını açıp tek kelime demedi, belki de diyemedi. Olan biten bundan ibaret.

    comments user
    Oğuz

    @Sozlesmeli işin olduğu için gelip soruyorsun ama bekleme surecinde birada 3 5 kisi varsi kim kimim çalıştığıni biliyor. seninde kafanda sorduğun soru olmasa gelmeyecektin. ben Allahin izniyle atandigimda da burada olacağım. unutma sen o koltukta oturuyorsan burdakilerin de hakkı var. Şimdi kadro yakabilirsin hiç önemli değil ben dahil hakkını helal etmeyen birsuru insan var

comments user
Şahin

Arkadaşlar gelecek yaz açılması planlanan cumhurbaşkanlığı külliyesindeki 5 milyon kitaplık kütüphane için alımlar 2018 kpss’de mi olacak?

O konu hakkında bir bilgi var mı? Epey bi alım olacak galiba orası için

    comments user
    hakan

    alım olur olmasına da senin benim haberim olur mu ? olsa bile alınır mıyız şurada bi halk kütüphanesine yerleşemedik külliyeye mi alacaklar

comments user
Kpssbby

Merhaba
2017/2 kadroları ne zaman açıklanır?

    comments user
    Yavuzhan

    14 Kasımda tercihler başlıyor. iki üç gün önce tercih klavuzu yayınlanır tahminime göre

    comments user
    Kpssbby

    Teşekkürler @yavuzhan

    comments user
    Yavuzhan

    Rica ederim. @Kpssbby

comments user
Gargi

Yorumları biraz okuyayım dedim de gerçekten çok komiksiniz. Arkadaşlar 2017 yılında dpt 5000 memur alınacağını duyurdu 2880 kişi bunun 2017/1 atamasında alındı ve 2880 kişiden 27 kadro düştü bize geriye 2220 kaldı ve bize düşecek kadroyu ona göre hesap edin tahminim taş çatlasın 20i görür ne 70’ler 60’lar havada uçusuyor hçya hayal aleminde yaşıyorsunuz yada türkiye’de yaşamıyorsunuz

    comments user
    Oğuz

    Bu mantık seni yanlış yola götürür. 2016/1 toplam merkezi kadro sayisi 10000 bby kadro sayisi 29. 2016/2 toplam kadro sayısı 2 bin bby kadro sayısı 62. Bu iş tamamen kültür Bakanlığında bitiyor. bakanlık kadro verirse o zaman iyi bir sayı gelir

comments user
Çağlar

Cumhurbaşkanlığına ait başvurunuz incelenmiştir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile personel alımlarında atanacak personelin nitelikleri ve sayıları, hizmet gerekleri doğrultusunda ve birimlerimizin talepleri ile boş kadro durumu da dikkate alınarak belirlenmektedir.

Ayrıca; Kütüphaneci mezunlarından KPSS 2016/2 alımlarında 50 adet, 2017 yılında da 200 adet sözleşmeli kütüphaneci alımı yapılmıştır.

comments user
ozzy

söylediğim kadrolar bunlar. bu linkteki toplam 100 kadro neyi ifade ediyor?

http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/duyuru/kurumlara-2017-yili-icin-verilen-atama-kontenjanlari-belirlendi-08-03-2017

comments user
Kpssbby

Arkadaşlar merhaba bildiğiniz gibi kamu kurumlarından personel toplama durumu 6 ekim tarihiyle son buldu. Şimdi tahminleri alalım. Ne kadar kadro verilir sizce. Bu konuda gerçekçil duyumlar alanınız var mı?

    comments user
    Kaan Karadeniz

    Biraz aşağıda yapmış olduğum yorumdaki tahmini yineleyeyim. 70-75 civarı bir kadro bekliyorum ben Kasım atamalarında. Bunun üzeri bir şeyler gelirse benim için büyük sürpriz olacak.

    comments user
    Kpssbby

    @kaan karadeniz teşekkürler hocam.

    comments user
    ozzy

    @Kaan Karadeniz hocam 70 75 çok değil mi? bu bi tahmin mi dayanak varmi? eger 70 75 gelirse puanlar 76 nin altini görebilir

    comments user
    ozzy

    bu is kültür bakanlığında bitiyor. eger 0 cekmezse toplam 50 60 kadro bekliyorm ama 0 cekerse 25 30 u geçmez

    comments user
    Ebruli

    @Kaan Karadeniz benim tahminim en fazla 40 kadro gelecektir, malum 2017 yılı için verilen kadro sayısı belli.

    comments user
    carl gallagher

    28 diyorum total.

    comments user
    Kpssbby

    @ozzy, @ebruli, @carl gallagher teşekküler yorumlarınız için.

    comments user
    Kaan Karadeniz

    Geçmiş dönemlerde yapılan atamalardan yola çıkarak bu rakamları söyledim. Bir öngörü sadece. Gönül ister daha fazla kadro verilsin ama bu ekonomik şartlarda çok mümkün görünmüyor.

    comments user
    ozzy

    @KaanKaradeniz hocam dediğiniz rakam bile gelse cok iyi sayı. dpb tarafından kültür bakanligina 2017 icin verilen sayi 100. ve bunun Temmuz atamasinda sadece 1 tanesini kullandi. atamada kültür bakanligina ait 1 kadro vardi çünkü. yani eğer bu dpb rakami baska biseye ait değilse 99 kadro var dagitilmayi bekleyen.

comments user
carl gallagher

@aaaa

ön değerlendirme ales+yabancı dil+lisans mezuniyeti şeklinde yapılıyor.
kesin değerlendirmede ise bunlara bir de sınav notunun yüzde 30 u ekleniyor.

şimdi osmaniye universitesi ilanında uzun süredir görmediğimiz bir nokta var: sadece lisans mezuniyeti yetiyor. Bu da şu anlama gelir: osmaniyede yuksek lısans+doktora olmadıgı ıcın haftanın 2-3 gunu ankarada veya x bir sehirde lisansüstü eğitim alıp, osmaniyeye geri dönülmesi. ÖYP liler gibi sürekli 35.madde ile görevlendirme bu kadroda yok maalesef.

Ve bir artı özellik; özel şartta ibare olmadıgı için buyuk ihtimal 33a kadrosu bu ilan. yani doktoradan sonra atılma yok.

Başvurular oldukça fazla olacaktır kanaatimce. çunku sadece lısans mezuniyeti istiyor. Ha bi de zorounlu hizmeti yaklaşık 7 yıl kadirli ilçesinde yapılıcak.

comments user
Çağlar

Okumanizda fayda var, yalan yanlis yazmissiniz.TIKLAYIN

comments user
hakan

arkadaşlar istanbula geldim iş için var mı bizim bölüm ile alakalı şuan personel arayan yerler,kariyerden cv attım hiç dönüş yapan olmadı kütüphaneci pozisyonlarına deneyimim yok bizim sektör ile ilgili, askerliği de yapmadım.2018 deki sınav için hem çalışıp hem dershaneye gitmeye karar verdim ama iş bulmam lazım 1 hafta sürem var sonra memlekete geri döneceğim

    comments user
    Çağlar

    Bence bir magaza veya kafeye bak kardesim. Daha kisa surer is bulman. Bolumle ilgili bir is buldugunda da birakirsin, ona devam edersin. Hayirlisi olsun hakkinda.

    comments user
    Kaan Karadeniz

    @hakan, Çağlar haklı. 4-5 aydır açık ilanlardan başka ilan yok şu an. Onlara ben de başvurdum. Bırak işe alımı görüşmeye bile çağırmış değiller. Sürekli ilan tarihini uzatıp duruyorlar. Askerliğin tecilli ise zaten hiç çağırmıyorlar. Hakkında hayırlısı olsun…

    comments user
    hakan

    hiç yaşamayalım daha iyi gerçekten çok ama çok kötü bir durum değil mi? bir kaç arkadaşım çalışıyor özel üniversitelerde aldıkları para asgari ücret 1400 lira maaş için bile 30-40 kişiyi çağırıp adam seçiyorlar yazık çok yazık

    comments user
    carl gallagher

    Osmaniye Korkut Ata Universitesi bby araştırma görevlisi alıyor. tek şart: bby lisans mezunu olmak.

    ek şartlar: yds 50 ales 70

    comments user
    ozzy

    Klavyen var.mi. oturup klavye çalışmanı tavsiye ederim. yakinda adalet bakanligi alim yapacak. katip olabilirsin.

    comments user
    Sevinç

    Hakan Bey merhaba, yazınızı yeni gördüm İstanbul’da iş bulabildiniz mi ?

    comments user
    hakan

    Sevinç Merhaba
    kendi alanımıza ilgili iş bulamadım maalesef bir kaç özel üniversitenin kütüphanesine gidip yetkili kişilerle görüştüm bir okul askerliğimi sorun etti diğerleri de yetkin görmediler daha önce çalışmadığım için fakat mağazalar personel arıyor eğer istanbula gidecekseniz direk alışveriş merkezlerine girip mağazalar ile görüşün fakat ben o işi yapmak istemedim memleketime geri döndüm.Adalet bakanlığı ve ceza infaz kurumu zabıt katibi alacak sayılar yüksek ilanı görmüşsünüzdür.Klavyeniz iyi ise başvurun ben başvuracağım şimdiden başladım klavye çalışmaya en azından devlet işi

comments user
Kaan Karadeniz

2012-1, Haziran: 192
2012-1, Kasım: 47
2013-1, Haziran: 167
2013,2, Kasım: 61

2014-1, Haziran: 60
2014-2, Kasım: 9
2015-1, Haziran: 57
2015-2, Kasım: 32

2016-1, Haziran: 34
2016-2, Kasım: 62
2017-1, Haziran: 27

Rakamlar burada arkadaşlar… 2016 yılı hariç Haziran ve Kasım geçişlerinde her yılda azalma mevcut. İyimser yaklaşıp bunu iyiye mi yormak lazım bilemedim. Ama genel olarak, ilk Haziran ile ikinci Haziran arasında kadro bakımından azalma, ilk Kasım ile ikinci Kasım arasında ise kadro bakımından artış söz konusu. Bu yıl da benzer durumla karşı karşıya kalabileceğimizi düşünüyorum. Eğer devlet bu istikrarını sürdürmeyi düşünürse verilecek kadro sayısının 70-75 dolaylarında olabileceğini tahmin ediyorum.

Umarım bu rakamın da üstünden kadro verilir. Şu an ben devlet kurumlarının ne yapacağını kestirmekte epey zorlanıyorum. Hiç olmadığı kadar dağınık bir görünüm olduğu için nokta atışı tahmin yapma imkanım yok maalesef. Hakkımızda hayırlısı olsun…

    comments user
    ozzy

    Kultur Bakanlığında hareketli durumlar olduğunu biliyorum. yine bir kütüphaneci kadrosu açılacakmis. kutuphaneci arkadaşlar söyledi. ilk amac kapali Kutuphaneleri acmak ve her kutuphaneye 1 kutuphaneci atamak.

    comments user
    Kpssbby

    Sözleşmeli olarak mi peki hocam yine mülakat yöntemi ile mi gerçekleşecek.

    comments user
    hakan

    sözleşmeli ve mülakatlı olur olacaksa yine bari geçen seferdeki gibi çok ama çok uzatmadan yapsalar bir de mülakat komisyonunu değiştirirler umarım

    comments user
    ozzy

    doğru yanlış bilmem ama 250 kişi konuşuluyormus. sanirim mulakatli. zaten mulakatli yapsalar dahi 3 kati cagirsalar 70 baraj koysalar 70 in ustunde 300 kisi ya kaldi ya kalmadi. komisyona her aklima geldikçe giydiriyorm zaten ahirette alacağım var kendilerinden. umarım değişir.

    comments user
    hakan

    durduk yere heyecanlandım hocam ya eğer dediğiniz gibi baraj 70 koyulup ilana çıkılırsa başvuran herkes yerleşir mülakata bile gerek yok çünkü 70 üzeri 300 kişi yoktur şuan boşta duran

    bu 400 sözleşmeli alım çok iyi oldu kalan 2 atama için fakat sözleşmelilerin tercih yapıp tekrar o kadroları dolduracakları göz önüne alındığında değişen bişey olmayacak

    herkes oturduğu yerde dursa kalan 2 atamada 100 kişilik bir kadro açılsa yine epeyce yerleşen olacak

    comments user
    ozzy

    Hakan hocam bende öyle umut ediyorm inşallah alırlar. Burada sozlesmeli olup tercih yapacak kişi sayısı bence olmaz. belki Üniversitesi kutuphanesine olur. Çünkü kultur bakanligi merkezide kadro açsa sozlesmeliler tercih yapmaz çünkü zaten onlara kadro verilecekmis aday memuriyetleri bitince. iki atamada şöyle 70 80 kutuphaneci alsa bakanlik o zaman puanlar 75 lerinde altına iner.

comments user
carl gallagher

tahminim:

8 memur

19 kütüphaneci

    comments user
    ozzy

    kutuphaneciye çok bonkor davranmissin hocam

    comments user
    carl gallagher

    umarım daha fazla verirler kadroyu. kasımda hep az aldıklarını duymuştum da.

comments user
ozzy

Kultur bakanligi en az 40 kadro açmalı. diğer kurumlarla beraber tekrar 60 kadrolari görebiliriz.