×

Fırat Üniversitesi modern kütüphaneye kavuşacak

Elazığ Fırat Üniversitesine (FÜ) Avrupa standartlarına uygun 13 bin 500 metrekare kapalı alanda modern kütüphane inşa ediliyor. Rektörlük Kampüsünde inşaatına başlanan kütüphane binasının 2019 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, yaptığı açıklamada, kütüphanenin öğrencilere, üniversite personeline ve araştırmacılara 24 saat açık olacağını söyledi.

Kütüphane binasının en ince ayrıntısına kadar düşünülerek inşa edileceğini anlatan Demirdağ, şunları kaydetti:

“Kütüphanenin inşası tamamlandığında üniversite personelimiz, araştırmacılar ve öğrenciler rahat ve nitelikli bir ortamda çalışmalarını yapabilecek. 3 katlı olacak modern kütüphane binasında, 3 bin 500 metrekare genel çalışma salonu, kitap, cafe, 24 saat açık çok amaçlı salonlar, tek kişilik ve grup çalışmalarının yapılabileceği odalar, bilgisayar salonları ile 250 kişilik konferans salonu da bulanacak.”

Kütüphanede engelli öğrencileri de unutmadıklarını kaydeden Demirdağ, zemin ile 2 katın yer alacağı kütüphanenin her katında engelli öğrencilere de yer ayrıldığını söyledi.

Demirdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kütüphane binası 24 saat çalışma yapılacak bir eğitim öğrenim alanı olacak. Işıkların hiç sönmeyeceği kütüphaneden, öğrenciler ve üniversite personeli dışında araştırmacılar da yararlanabilecek. Bu yapının üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Kaynak