×

2017/1 tercih dönemi için BBY KPSS kadrolarının değerlendirilmesi

KADRO SAYISI ANALİZİ:

2017/1 KPSS tercihlerinde açılan kadro sayısı diğer yılları aratmamış ve yine alanımızda kadro sayılarında düşüşlerin yaşandığı görülmüştür. Son üç yılın tercih dönemlerinde açılan kadro sayısını gösteren aşağıdaki Tablo 1 incelenebilir.

Tablo 1 incelendiğinde yıllara göre farklılıkların olduğu görülmektedir. Bu yılın da ikinci alımları için kestirimde bulunmak doğru değildir. Bu yılın ilk alımı için açılan 27 kadro sayısı, geçmiş yılların ilk alımlardan düşük olduğu sonucu çıkmaktadır.

2017/1 TERCİH KILAVUZU NİTELİK KODU ANALİZİ:

Bilgi ve Belge Yönetimi (BBY)’ne açılan toplam 27 kadroya ait nitelik kodları (Kurumun/Kurumların Alım Kriteri) incelenmiş olup aşağıdaki sonuca ulaşılmıştır:

– 4099 Nitelik Kodu:KURUMLARIN ALANIMIZDAN MEZUN KİŞİLERİN ALINACAĞINA DAİR KARAR VERDİKLERİ VE BU KRİTERİ SAĞLAYAN ÖSYM KPSS TERCİH KODUMUZDUR, ALANIMIZI İLGİLENDİREN TEK KODDA BUDUR. Bu kodun anlamı şudur; “4099:Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik lisans programından mezun olmak.”

ÖNEMLİ–> DİĞER 4101 KODUNU LÜTFEN DİKKATE ALMAYINIZ. BU KODUN GEREKSİZ BİR KOD OLDUĞUNA DAİR DAHA ÖNCE ŞURADA YAPTIĞIMIZ HABERLERİ İNCELYEBİLİRSİNİZ. EĞER SADECE BU KODA AÇILAN BİR KADRO OLSAYDI SORUN TEŞKİL EDECEK VE BOŞ KALMA İHTİMALİ OLACAKTI; FAKAT ŞU AN ÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR, BU KOD 4099 KODUMUZ İLE AÇILMIŞ VE TOPLAMDA DA İKİ KURUM BUNA YER VERMİŞTİR ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ VE ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ’DİR. Bunları tercih edebilirsiniz; çünkü 4099 kodu ile birlikte açılmıştır.

– 6225: Nitelik Kodu: Bu kodun anlamı şudur; “6225:M.E.B.’Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak”. Tüm meslektaşlarımız lisans eğitiminde BİLGİSAYARA GİRİŞ DERSİNİ almış ise bu nitelik kodunu sağlamış olmaktadırlar. Ayrıca herhangi bir yerden sertifika almanıza gerek yoktur!!! Bu ilanı veren üç kurum vardır, bunlar; BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ve KADIKÖY (İSTANBUL) BELEDİYE BAŞKANLIĞI’dır.

– 7111 Nitelik Kodu: Bu kodun anlamı şudur; “7111:Son 5 Yıl İçerisinde KPDS/YDS En Az C Seviyesinde İngilizce Bilmek”. Bu ilanı veren tek bir kurum vardır, o da KADIKÖY (İSTANBUL) BELEDİYE BAŞKANLIĞI’dır.

ÖNEMLİ–> Burayı tercih edecek kişi/lerin bunu dikkate alması gerekmektedir, dikkate almayıp tercihte bulunulur ve atanılırsa, kişinin atama işlemlerinin yapılması için gereken evraklarda bu nitelik kodunu sağladığına dair belgeyi ibraz etmek zorundadır ve eğer böyle bir belgeye sahip değil ise kişinin ataması iptal edilebilir. Lütfen bunu dikkate alınız!!!

– 7300 Nitelik Kodu: Bu kodun anlamı şudur; “7300:kadro/pozisyonda vardiya sistemi uygulanmaktadır.” Bu ilanı veren iki kurum vardır, birisi MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ diğeri de SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’dir. Buraları tercih edecek olan kişilerin mesai sistemine göre çalışacağını bilmesi gerekmektedir. Gece mesaisi vb.

-7225 Nitelik Kodu: Bu kodun anlamı şudur;”7225:Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması.” Bu kod özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tüm kadrolarda uygulanmaya konulmuş bir kriterdir, koddur.

Sonuç olarak değerlendirildiğinde alanımıza açılan kadro sayıları giderek düşmektedir. Umarız, Kültür Bakanlığı yaptığı son sözleşmeli alımlar ile kadro alımlarını durdurmaz ve bundan sonraki KPSS tercihlerinde SIFIR çekmez. Ayrıca MEB’in alanımıza kadro açması, okul kütüphanelerinin meslektaşlarımıza emanet edilmesi gerekiyor!!!