×

Köy Çocuklarının “Bisikletli” Kütüphanecisi

 

Bitlis Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel, bisikletiyle köyleri dolaşarak çocuklara kitap dağıtıyor. Hakan Yücel, öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla bir süre önce bisikletiyle köy çocuklarına kitap götürmeye başladı.

Yer yer karla kaplı yollarda, soğuk havaya rağmen pedal çeviren Yücel, toplam 5 bin kitabı köylerde yaşayan çocuklarla buluşturmayı hedefliyor.

Yücel, son olarak kent merkezine 12 kilometre uzaktaki Başhan köyüne bisikletiyle giderek, çocuklara kitap dağıttı.

Hakan Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphanedeki “kitap kumbarası”nda toplanan kitapları, köylerdeki çocuklara ulaştırdığını söyledi.

İlk etapta çocuklara 100 kitap verdiğini belirten Yücel, “Yolda gördüğüm çocuklara da kitap hediye ediyorum. Çocukların yüzündeki sevinç bana enerji veriyor. Pedalları daha güçlü çeviriyorum. Bitlis’te bu yıl kış çetin geçti. Köylerde hala kar var. Bu yüzden köyün girişinde bisikletten inerek, yaya olarak kitapları götürüyorum.” dedi.

Yücel, “Eşekli Kütüphaneci” olarak bilinen Mustafa Güzelgöz’den ilham alarak bu çalışmayı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Güzelgöz’ün köylere eşekle, kendisinin ise bisikletiyle kitap götürdüğünü anlatan Yücel, şunları kaydetti:

“Bundan sonra da inşallah devamını getireceğim. Türkiye2de okuma oranı bu kadar düşükken, elimizden gelen tüm çabayı göstererek öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Bu iş için elimizi taşın altına koyduk. Kitaplarımızı çocuklarımıza hediye ettik. Vatandaşlarımızdan kütüphanemize kitap bağışlamasını rica ediyorum. Bağışlanan kitapları köy okullarına götüreceğim.”

Köylerinde kitap okumanın mutluluğunu yaşayan çocuklar ise Yücel’e teşekkür etti.

Kaynak