×

En fazla kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi-Turgutlu İlçe Halk Kütüphanesi

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde 1955 yılında açılan, bu güne kadar faaliyetlerini sürdüren Halk Kütüphanesinin çalışmaları ilçe halkı tarafından takdirle karşılanıyor. Halk Kütüphanesi 2016 yılında ilçede en fazla kitap okuyanlar için cuma günü bir tören düzenledi. Törende bulunan Kaymakam Uğur Turan, Aralık ayında 182 kitap okuyan Gazi İlkokulu 5.sınıf öğrencisi Emirhan Özpay ile yıl içinde 634 kitap okuyan Cumhuriyet İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Arda Dinç’e teşekkür belgeleri ile kitap armağan etti.

Turan, Halk Kütüphanesinin zor şartlar altında hizmet vermesine rağmen çalışmalarının çok başarılı olmasıyla mutlu olduklarını söyleyerek müdür Fatma Arıtürk ile personeline teşekkür etti, öğrencilere de kitap okumaya devam etmelerini istedi.

Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Arıtürk, kütüphanenin 2016 yılındaki faaliyetlerini açıkladı. Yıl içerisinde kütüphaneden 76 bin 762 kişinin yararlandığını söyleyen Arıtürk, 9 bin 561 üyenin evlerine ödünç olarak 24 bin 575 kitap alarak okuduklarını ve internetten 32 bin 466 kişinin ücretsiz faydalandığını belirtti. İlçe bazında en fazla üyesi bulunan kütüphanenin Türkiye birincisi olduğunu açıklayan Arıtürk, kütüphanenin haftanın 6 günü ve öğle saatlerinde kullanıma açık olduğunu ifade ederek, “Yıl içerisinde kütüphanemize ders çalışmak için gelen kişi sayısı 32 bin 466. Bu vatandaşların yapılan sınavlarda başarılı olduklarını görüyoruz. 2017 yılında da öğrencilerimize, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermeye çalışacağız.” dedi.
Kütüphaneden faydalanan vatandaşlar da 170 bin nüfuslu Turgutlu’ya modern bir kütüphanenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılmasını istediler.

Kaynak:http://www.turgutluyanki.com/