×

Vali’den öğrencilere kütüphane dersi

Vali Süleyman Tapsız, Karaman’da İsmet Paşa Caddesinde hizmet veren Kayserilioğlu Halk Kütüphanesini ziyaret etti. Kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Tapsız, kitap okuyan, konu ve bilgi araştırması yapan öğrenci ve vatandaşlarla bir süre sohbet ederek; kütüphanenin hayatlarındaki yeri, ihtiyaç duydukları anda ve öğrenmek istedikleri bilgilere ulaşıp ulaşamadıklarıyla ilgili sorular yöneltti. Vali Tapsız, öğrencilere doğru bilgiye ulaşmada araştıran ve sorgulan bireyler olmalarını tavsiye ederken, tarih boyunca insanların doğru bilgiye ulaşacakları yerlerin ve boş zamanların değerlendirilmesi açısından öncelikli mekânlardan birinin kütüphaneler olduğunu belirtti.

Kütüphane hakkında bilgi alan Vali Tapsız, kütüphanelerimizin belirlenen saatler aralığında, vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin boş zamanlarının olabileceği öğle arasında hizmete açık tutularak, bu zaman zarfında bir kişinin görevlendirilmesi talimatını verdi.

Kaynak

1 yorum

comments user
Kütüphaneci Ahmet

Vali daha iyi bilir elbet. Ama, kütüphaneler boş zamanda eğlenecek yerler değildir. Nerden yerleştiyse bu anlayış! Biz Avm, sirk vesair boş boş gezilecek yerlerde görev yapmıyoruz ki. Nitelikli bilgi edinme ve hayatboyu öğrenme faliyetlerinin sürdürüldüğü yerlerdir Halk Kütüphaneleri. Bir de sayın valimiz ders çalışma konusunda Okul kütüphanelerini nereye koyuyor ve sorguluyor. Bırakında halk kütüphaneleri gerçek görevini yapsın.