×

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Görüşme Tutanağı Ekim 2016

kulturlogoKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Maliye Bakanlığı’ndan 2016 yılı için 3000 adet kontenjan talebinde bulunulduğu ve 2016 yılında ilana çıkan 400 adet sözleşmeli personel (200 Kütüphaneci, 100 Arkeolog, 100 Müze Araştırmacısı) alımı için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sürecinin devam ettiği, neticelenmesi halinde mülakatın yapılacağı,

THS sınıfına dahil edilen Kütüphaneci unvanının ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi ve yan ödeme kararnamesinin yürürlüğe konulacağı,

Zam ve tazminat oranlarının yükseltilmesi hususunda teklifte bulunulduğu,

Yeterli peronel bulunmayan kütüphanelere personel temini için açıktan atamalar sözleşmeli personel istihdamı ile kurumlar arası naklen atamalarda personel bulunmayan veya tek görevli bulunan birimlere öncelik verilmesi,

Belirli unvanlarda unvan değişikliği sınavlarının yapılması,

Liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde görevde yükselme sınavları açılması ile ilgili maddelerle birlikte bir çok maddenin bulunduğu tutanağı incelemek için tıklayınız.

4 yorum

comments user
Sezin

Tüsak ı desteklemediniz, bugün geldiğimiz durum bu. Ama halen bu inat nedir? Ama meslek ilerlemiyor arkadaş. Tıkandı artık bu meslek. Doktora ya başvuru kalmadı bak bby de. Yeni ilan çıkmıyor, uzman yardımcısı alınmıyor. Ama kütüphaneciler şapkayı önüne asla koymazlar ve boş işlerle uğraşmaya devam ederler.

comments user
Erkin

Zamanında Tüsak yasasının çıkmamasının bize geri dönüşleri bunlar. Mesleğe alımın düşmesi, bby bölümlerinin kapanması, bby bölümlerinde doktora programlarına başvuru olmaması v.s. 2 yıl önce çembe yiyen meslek, bugün görüyor karşılığını..

comments user
Erkin

17.12.2016 tarihinde kültür bakanlığından gelen cevap:

Bakanlığımız bünyesinde görev yapan folklor araştırmacısı, Müze araştırmacısı, kütüphaneci, kitap patoloğu ve sosyolog unvanlarınında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve aynı kanunun ek geçici 9 uncu maddesi kapsamına giren kurumlardan aylık alanlara ne miktarda zam ve tazminat verileceğine ilişkin mevcut Bakanlar Kurulu Kararına ekli I Sayılı Cetvelin (B) Teknik Hizmetler Bölümü 3 üncü sırasına ve II Sayılı Cetvelin (E) Teknik Hizmetler Sınıfının 1 inci sırasının (c ) bendine eklenmesi hususunda Başkanlığımızın 07.10.2016 tarihli ve 37140900-840-178263 sayılı yazısıyla Maliye Bakanlığı (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü) ve Devlet Personel Başkanlığına iletilmiştir.

Yazımıza istinaden; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığından cevaben alınan yazıda; folklor araştırmacısı, Müze araştırmacısı, kütüphaneci, kitap patoloğu ve sosyolog unvanlı kadrolarda görev yapan personelin yararlanacağı zam ve tazminat puan ve oranlarının toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde belirlenmiş olduğu, yazımızda belirtilen talebin aslen bu puan ve oranların artış yapılması hususunu ihtiva ettiği, kamu mali ve sosyal haklarının 2012 yılından bu yana kamu işveren heyeti ile yetkili sendika ve konfederasyonlar arasında yürütülen toplu sözleşme süreci sonucunda belirlendiği ve bu aşamada mali haklarla ilgili tek taraflı düzenleme yapılmasının toplu sözleşme düzeni bakımından olumsuz değerlendirilebileceği, bu nedenle söz konusu talebin dördüncü dönem toplu sözleşme sürecinde ele alınması gerektiği belirtilmiş olup, Maliye Bakanlığından ise konuya ilişkin henüz bir cevap gelmemiştir.

comments user
Ali

“THS sınıfına dahil edilen Kütüphaneci unvanının ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi ve yan ödeme kararnamesinin yürürlüğe konulacağı, Zam ve tazminat oranlarının yükseltilmesi hususunda teklifte bulunulduğu,”

Bu konuda hiç umudum yok, ortada yasa yok sadece çalışma yapılacak muhabbeti. Karnımız tok artık bu haberlere. Tüsak’ı çıkarttırmayan bir sendika(kültür memur sen) ve kültür bakanlığı hukuk bürosu ile bir yere varılamaz. Devlet sanatçıları 13. maaş ve ikramiye ile ödüllenip, bizim kütüphaneciler aç karnına gurur yapıp mesleği bu hale getirdiler.

Bir işlevselliği yok bu kurum tutanağının, ıvır zıvır..