×

Ramazan Kitap Festivali Saraybosna’da başladı

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bu yıl 5’incisi düzenlenen Ramazan Kitap Festivali başladı. Saraybosna Çocukları Meydanı’nda düzenlenen ve ülke genelinden çok sayıda yayınevinin katıldığı festivale, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festival kapsamında geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir kütüphane için kitap bağışları alınmaya devam ederken, bu yıl toplanan kitapların Doboj’da kurulacak şehir kütüphanesine bağışlanacağı açıklandı.

Festivalin organizatörlerinden Connectum Yayınevi Müdürü Ajet Arifi, bu yıl da ülke genelinden birçok şehrinden yayınevinin festivale katıldığını belirterek, festivalin ihtiyaç sahibi kütüphanelere yardım geleneğini bu yıl da sürdürdüğünü kaydetti.

Festivali ziyaret edenleri büyük indirimlerin beklediğini söyleyen Arifi, aynı zamanda her yayınevinin de 100 avro değerinde kitap bağışı yaptığına da dikkati çekti.

Doboj’da kurulacak kütüphanenin koordinatörü Sevlid Kurtic de en az 5 bin kitaplık bir kütüphane açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Zenica şehrindeki Vrijeme Yayınevi Müdürü Muamer Spahic ise yayınevi olarak sadece Ramazan Kitap Festivali’ne katıldıklarını kaydederek, “Bu tür kitap fuarlarının yayıncılara faydadan çok zararı olduğunu düşünüyorduk. Ancak Ramazan Kitap Festivali, sadece Bosna Hersekli yayıncıların katılmasından dolayı bu fuara önem veriyoruz.” dedi.

5. Ramazan Kitap Festivali, 2 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:http://aa.com.tr/