×

Otobüs Durağında Kütüphane Hizmeti

Tekirdağ’da otobüs durağında kütüphane hizmeti başladı. Süleymanpaşa Belediyesi’nin şehrin belirli bölgelerine kurduğu kitap kumbaraları aracılığı ile topladığı kitapları kitap durağı ile hizmete sunduğu kitap durakların devamının geleceği bildirildi. Süleymanpaşa ilçesinde ilki 100. Yıl Mahallesi Mutlukent Çay Bahçesi’ne yapılan kitap durağının kitapları da yerleştirildi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Belediye Başkan Yardımcıları Berkay Çakır ve Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri İlhan İmrak, Deniz Taner ve Gönül Dinçer ile 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Açıkgöz kitap durağa giderek vatandaşları teşvik etmek amacıyla kitap okudu.

“SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ PARKLARINA ARTIK KİTAP OKUYACAK MEKANLAR KAZANDIRMAYA BAŞLADI”

Kitap Durak ile ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa Belediyesi parklarına artık kitap okuyacak mekanlar kazandırmaya başladı. Burası projenin ilk durağı. 100. Yıl Parkımız da artık vatandaşlarımızın kitap alıp okuyacağı alanları var. Camekanlı bölgeden vatandaşlarımız kitaplarını alıp burada dinlenerek gece gündüz rahat rahat kitaplarını okuyacaklar. İsterlerse evlerine de götürebilecekler. Ama tekrar geri getirip yerine koymak kaydıyla. Vatandaşlarımız zaten kitap kumbaralarına kitaplarını atıp bize teslim ediyorlar. Biz de oradan onları derleyip kitap duraklarda yine onların hizmetlerine sunmaya devam ediyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ OTOBÜS BEKLEMEK İÇİN DEĞİL KİTAP OKUMAK İÇİN DURACAKLAR”

Kitap durakların otobüs beklenen duraklar şeklinde olmayacağının altını çizen Eşkinat, “Bizler burada parklarımızı zenginleştirip insanlarımızın özgür alanlarda ellerinin altında kitap bulunmasını sağlamak istedik. Bu duraklar sanılanın aksine otobüs beklemek için değil kitap okumak için tasarlanmış duraklar. Vatandaşlarımız beklemek için değil okumak için duracaklar. Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait parkları kitap duraklarla donatıp git gide düşen kitap okuma oranına bir nebze dahi olsa katkı yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://hedefhalk.com/