×

‘Gençlik Kütüphane İstiyor’ kampanyası #‎GençlikKütüphaneİstiyor‬

TKD Kampüs ve Hacettepe Bilgi Topluluğu’ndan Gençlik Kütüphane İstiyor Kampanyası. Gençler kendi yaşam alanlarına “Gençliğe-Gençlere Dair Talepleri Var”. Gençler kendileri için akranları için ülke genelinde “Gençlik Temalı” gençlere özel bilgi erişim merkezleri “Gençlik Kütüphanesi” istiyor.

Gençlik Kütüphane İstiyor!
Ülkeyi yöneticilerinden, ilgili bakanlıklardan, valiliklerden, belediye başkanlarından bir talebimiz var. “Gençler Kütüphane İstiyor! Mekanı genç olan, gençler için tasarlanan, nitelikli ve keyifli zaman geçirecekleri, kendi yaş gruplarına uygun bilgi kaynaklarını, edebi eserleri, kitap, e-kitap, kitap dışı belgeler, e- kaynaklar, süreli yayınların, oyunların, teknolojik donanımların olduğu, yazar-sanatçı buluşmalarının, atölyelerin, eğitimlerin gerçekleştiği bir yaşam merkezini; Gençlik Kütüphanesi’ni talep ediyor. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda bayrama yakışan bir talebimiz var. Gençlerin yaşama aktif katılımını sağlayacak, gençlerin demokrasi bilincini kazanacağı bu bilinci pekiştireceği, öznesi, katılımcısı ve sahibi olacağı kütüphaneler istiyoruz. Başlangıç için 81 ilde 81 Gençlik Kütüphanesi talep ediyoruz. Kültürle, sanatla, kitapla, sporla, eğitimle kısacası gençlere dair olanla gençleri buluşturacak örnek genç mekanları “Gençlik Kütüphaneleri” istiyoruz.

Bir haftalık bir sosyal medya kampanyası başlatıyoruz.

Kampanyanın devamında19-25 Mayıs tarihleri arasında #‎GençlikKütüphaneİstiyor hastagi ile sosyal medyada kütüphanelerde çektiğimiz, kampuslarda, sokakta, evde kitaplarımızla çektiğimiz fotoğraflarımızı paylaşacağız. Gençliğin yaratıcı zekası ile kampanyamızı köşe yazarlarına, politika yapıcılara, bakanlara, siyasal parti liderlerine, yerel yöneticiler; valiler, kaymakamlar, belediye başkanlarına ileteceğiz. Kütüphanelerin varlığına, gerekliliğine gençlerin hakkı olan Gençlik Kütüphanesi talebini ülke gündemine sokmaya çalışacağız. Kütüphanecilik meslek camiamızdan, hocalarımızdan, meslek örgütlerimizin yöneticilerinden, üyelerinden, kütüphane daire başkanları, yöneticileri, müdürleri, kütüphaneciler, kütüphane çalışanlarından kampanyamıza destek vermelerini bekliyoruz. Bu talebe sahip çıkmalarını istiyoruz. Geleceğin kütüphanecisi olacak gençlerin taleplerini, gençlik alanında çalışan kurumlar, STK’larla ortaklaştırarak daha da büyütebilir, sürekli bir kampanya, proje haline getirebiliriz.

Bu vesile ile kütüphanecilik kamuoyunun, kültür sanat camiamızın, tüm yurttaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

TKD Kampus – Hacettepe Üniversitesi Bilgi Topluluğu
Türk Kütüphaneciler Derneği – Okul Kütüphanecileri Derneği

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ
https://www.facebook.com/genclikkutuphanesi/
https://www.facebook.com/genclikkutuphaneistiyor/
@TKDKampus
@bilgi_toplulugu
@genckutuphanesi