×

Kültür Bakanlığı Personel Alımı Konusunda Sessizliğini Koruyor

Kültür Paketiyle açıklanan 600 kadroya atama için şu ana kadar hiçbir açıklama yapılmadı. Atama bekleyen adaylar her haftaya umutla girmektedir. 600 kişilik sözleşmeli personel alımıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı sessizliğini koruyor. Atama onayının hangi aşamada olduğu bilinmiyor. Dosya DPB’de mi yoksa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda mı, yoksa Maliye Bakanlığı’nda mı? Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın adayları bilgilendirmesi faydalı olacaktır.

200 kütüphaneci, 100 sanat tarihçisi, 100 arkeolog ve 200 mimar, mühendis, şehir plancısı ve kağıt restoratöründen oluşan 600 kişilik atama için hem adaylar hem de aileleri bir açıklamayı hak ediyor diye düşünüyoruz. Mayıs’ta mı alınacak Haziran’da mı alınacak veya daha sonra mı alınacak? Atama zamanı birçok kişinin kaderini de etkileyecektir; çünkü 2014 KPSS puanı olan adayların puanı yaklaşık iki ay sonra geçerliliğini yitirecektir.

Özetle; Bakanlığın atama süreci ve planlamasıyla ilgili bir bilgilendirme yapması, belirsizliği ortadan kaldırması faydalı olacaktır.

Kaynak: http://www.kamupersoneli.net/

7 yorum

comments user
eminefrsz

Ortada hak yokken hak talep edenler sn. Başbakanın kadro açıklamasını tekrar okusunlar. Açıklamasına ”kadro bekleyen gençlerimize müjde…” diyerek başladı. kadro bekleyenler 2014 kpss puanına sahip olanlardır. 2016 kpss daha yapılmadan ortada sıralama bile yokken hak talep etmek yanlıştır.

comments user
bahtsız

Girme zaten meslektaşım. Biz bir yıl çalıştık 2 yıl bekledik 3 yıldır nasıl bir halde olduğumuzu anlayamazsın. Senin şans eseri aldığımı iddia ettiğin o puanı almak için ne kadar çalıştığımı Allah biliyor. hele çalış puanını al bekle 2 sene belki o zaman anlarsın.

comments user
Ankara

@kütüphaneci 2014 puanım 78.8 şansızlıklardan dolayı tercih yapamadım. 2 yıl boyunca ben de yatmadım. Denemelerim 90 altı gelmezken sınavdan 78.8 aldım. Herkesin söylediği şey 2014’ün şanssız bir sınav olduğuydu. Ve biz buna rağmen bu puanları aldık. Yani demem o ki sen istediğin denemeye gir puanların 90 üstü olsun istediğin kadar video izle istediğin yayıncıdan çalış o işler öyle olmuyor. Etrafımdaki 75 üstü tüm 2014’lü arkadaşlarım ve ben başka şansımızın olmadığı bilincindeyiz ve buna göre hazırlandık. Şimdi bıdıbıdıyı bırak git ders çalış. Önce yetişeceksin sonra geçeceksin. Alımların 2014 ile olması için tüm etkinliklere katılıyorum ve 2016’ya da çok daha iyi hazırlanıyorum. Sıralamalar açıklandığında seni yine buralarda görmek umuduyla. Kib. Bye 😉

comments user
bahtsız

senin mantığınla bakarsak 2012 puanıyla 64 le atandılar 2014 74 le kapattı. 2016 ya biz de çalıştık. Ama şu anda çalışıp aldığımız bir puan var puanımız varken neden bir daha almak zorunda olalım.
tüm kurumlar 2014 le aldı sorun yok. BİZİM BÖLÜMDEN BAŞKA BÖYLE BİR SAÇMALIĞIN OLMASINI BEKLEYEN YAPILMAMIŞ SINAVA, ALINMAMIŞ PUANA KADRO İSTEYEN YOK.
Ne kadar saçma bir düşünce çalışın tekrar alın o puanı falan. Aynı şuna benziyo: sen kendine çalış didin para kazan başka birisi iki sene sonra bu parayı paylaşalım sen yeniden bi daha kazan demek gibi bişey. Elimizde hakkımız varken hakkımızı 2016 ya bırakıp neden tekrar aynı hak için uğraşalım.
evet biliyoruz herkesin ihtiyacı var ama ihtiyaca göre değil hak etmeye göre…

comments user
bahtsız

siz de neden hala anlamak istemiyorsunuz ben de onu anlamış değilim. Şunu bi anlayın artık; PUANINIZ YOK, SIRALAMANIZ YOK, 2016 DA İLK 200 E GİRECEĞİNİZİN BİR GARANTİSİ YOK ama alım bizi beklesin OLDU !! hiç bir yerde böyle bir lüks yok.

Alım sizi beklemez meslektaşım. Siz sınava girersiniz, puanınızı alırsınız, sıralamanızı bilirsiniz sonra alım olmasını beklersiniz. Tıpkı bizim iki senedir yaptığımız gibi.

henüz 2014 sınavında 2000den fazla kişinin içinde 99. olan kişi atanamadı. 98 kişi aldılar sadece. Bizlere ta aralık ayında söz verilmiş üstelik kadrolu bile olmayan alıma bizi beklesin demek 200 kişinin hakkına girmek demek. Eğer ki böyle birşey olursa dahi emin ol hayrını göremezsiniz.

comments user
Barış

@kütüphaneci, bu zamana kadar hiç bir şey anlamadıysan yada anlamak işine gelmediyse 2016 sınavına da boş yere girme derim. Lakin senin zihniyet 2016 da aynı olacaktır.

comments user
şakir

@kütüphaneci anlaşılan senin anlamadığın başka şeylerde var…